RUSKE KAPE SA JAFOM Umesto kore ide keks, pa se mnogo brže naprave od klasičnih!
Nova verzija omiljenih starih kolača.
Sastojci:
300 g mini jafa keksa
500 ml mleka
150 g šećera
2 kašike brašna
1 kesa pudinga od vanile
125 g margarina
100 g kokosa
Priprema:
Puding u prahu i brašno umutiti sa malo mleka da nema grudvica. Ostatak mleka i šećer staviti da se kuva i kada provri dodati mešavinu od pudinga i brašna. Kuvati uz mešanje na tihoj vatri dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. U hladan fil dodati umućen margarin i sjediniti mikserom u kremastu smesu. Uzimati po 2 jafa keksića i okrenuti tako da im čokoladna strana bude spolja. Na biskvitnu stranu jedne jafe staviti po kašičicu fila i spojiti sa drugim keksom. Namazati okolo, izravnati i uvaljati u kokos.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ŠUBARE OD JAFE Umesto kore ide keks, pa se mnogo brže prave od klasičnih, a ukus je fenomenalan!
Savršena poslastica da se zasladite za vikend.
KOLAČ RUSKE KAPE Kremasti kolač sa kokosom koji vole sve generacije
Najbolje su kada odstoje jedan dan.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)