RUSKE KAPE SA JAFOM Umesto kore ide keks, pa se mnogo brže naprave od klasičnih!
Nova verzija omiljenih starih kolača.
Sastojci:
300 g mini jafa keksa
500 ml mleka
150 g šećera
2 kašike brašna
1 kesa pudinga od vanile
125 g margarina
100 g kokosa
Priprema:
Puding u prahu i brašno umutiti sa malo mleka da nema grudvica. Ostatak mleka i šećer staviti da se kuva i kada provri dodati mešavinu od pudinga i brašna. Kuvati uz mešanje na tihoj vatri dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. U hladan fil dodati umućen margarin i sjediniti mikserom u kremastu smesu. Uzimati po 2 jafa keksića i okrenuti tako da im čokoladna strana bude spolja. Na biskvitnu stranu jedne jafe staviti po kašičicu fila i spojiti sa drugim keksom. Namazati okolo, izravnati i uvaljati u kokos.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ŠUBARE OD JAFE Umesto kore ide keks, pa se mnogo brže prave od klasičnih, a ukus je fenomenalan!
Savršena poslastica da se zasladite za vikend.
KOLAČ RUSKE KAPE Kremasti kolač sa kokosom koji vole sve generacije
Najbolje su kada odstoje jedan dan.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)