POSNI KOLAČI Oblande sa suvim smokvama i orasima, gotove su za 30 minuta, a savršene!
Ukusni sitni kolači koji se jednostavno pripremaju.
Sastojci:
500 g mlevenih suvih smokava
300 g seckanih oraha
200 g mlevenog posnog keksa
500 g šećera
300 ml vode
2 velika lista oblande
Priprema:
Suve smokve samleti na mašini za meso ili u blenderu, orahe sitno iseckati. U šerpu sipati šećer i vodu, pa ušpinovati (kada provri kuvati još 5 minuta). Skloniti sa vatre, dodati orahe, keks i smokve, pa dobro izmešati. Vrućim filom premazati jedan list oblande, prekriti drugim listom. Staviti preko krpu i pritisnuti nečim teškim. Ostaviti da se stegne preko noći, pa iseći na štangle.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KIKIRIKI BOMBICE Slatki zalogaji kojima niko ne može da odoli
Slatke bombice se brzo prave od nekoliko sastojaka, a dugo ćete u njima uživati jer ima mnogo.
POSNE VANILICE Dajemo vam najbolji recept da se svi u kući zaslade!
Starinski kolači čija popularnost ne prolazi.
POSNI KOLAČIĆI Bombice od urmi i badema, prave se očas posla, a ukus im je savršen!
Ove kolače ćete napraviti za 20 minuta.
FENOMENALNI KOLAČI OD 2 SASTOJKA Izmešate ovu voćku sa keksom i gotov slatkiš!
Bombice mogu biti posne ako stavite posni keks.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)