POSNI KOLAČIĆI Bombice od urmi i badema, prave se očas posla, a ukus im je savršen!
Ove kolače ćete napraviti za 20 minuta.
Sastojci:
500 g urmi bez koštica
150 g mlevenih badema
100 g šećera
100 g mlevenog posnog keksa
1 kesica cimeta
Za dekoraciju:
50 g seckanih badema
Priprema:
Urme iseckajte i potopite u vruću vodu da stoje 5 minuta. Izvadite ih iz vode i izgnječite ili ustitnite štapnim mikserom. Dodajte mleveni badem, šećer, keks, cimet. Sve sjedinite da dobijete kompaktnu smesu i pravite kuglice. Svaku uvaljajte u seckane bademe.
Možda vas zanima:
FENOMENALNI KOLAČI OD 2 SASTOJKA Izmešate ovu voćku sa keksom i gotov slatkiš!
Bombice mogu biti posne ako stavite posni keks.
POSNI KOLAČI Oblande sa suvim smokvama i orasima, gotove su za 30 minuta, a savršene!
Ukusni sitni kolači koji se jednostavno pripremaju.
SITNI KOLAČI Slatka salama sa krem bananicama, napravi se za 15 minuta!
Veoma izdašna poslastica od koje se dobije mnogo sitnih kolača.
KIKIRIKI BOMBICE Slatki zalogaji kojima niko ne može da odoli
Slatke bombice se brzo prave od nekoliko sastojaka, a dugo ćete u njima uživati jer ima mnogo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)