Kolač uz koje su odrasle mnoge generacije sada u snežnobelom izdanju koje podseća na čuvene kuglice s kokosom
Ako volite poznate rafaelo kuglice, onda će ovo postati vaš najdraži desert.
Beli čupavci
Sastojci za kalup 30x20 cm:
250 g običnog brašna
1/2 praška za pecivo
100 g mlevenih badema
250 g omekšanog putera
170 g smeđeg šećera
4 jaja
1 kašika arome badema
50 ml mleka
Za fil:
250 ml mleka
250 g bele čokolade
Za posip:
300 g kokosovog brašna
Priprema:
U činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i mlevene bademe. U drugu posudu dodajte omekšali puter i mikserom izmiksajte. Dodajte 4 jaja uz stalno mešanje. Dodajte aromu badema. Dodajte suve sastojke koje ste pomešali i mleko. Mešajte dok se ne sjedini. Smesu rasporedite u kalup koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite na 180 stpeni 35 minuta. Nakon što se kolač ohladi u kalupu 5 minuta, iseći ga na 15 kockica. Mleko i čokoladu otopite na laganoj vatri. Svaku kocku keksa prvo umočite u mleko i čokoladu, a zatim u kokos. Čuvati u zatvorenoj posudi na hladnom mestu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BELI ČUPAVCI Sa glazurom od bele čokolade su potpuno drugačiji, morate da probate to savršenstvo!
Recept za novu verziju omiljenog kolača.
STARINSKI KOLAČ SA KOKOSOM I ČOKOLADOM Slatki čokoladni čupavci, brzo se spremaju, a još brže jedu
Kada vam se jede nešto čokoladno, slatko ili želite da iznenadite neku vama dragu osobu, možete na brzaka napraviti slatke čokoladne čupavce. Brzo se prave, a pojedu se još brže
RUSKA TORTA KOJA JE OSVOJILA DOMAĆICE U SRBIJI Napravite Medovik i svekrva će vam pozavideti
Prema istorijskim podacima, medovik tortu osmislio je mladi kuvar na ruskom dvoru još u 18. veku kako bi impresionirao caricu Elizabetu Aleksejevnu.
GOTOVE ZA 15 MINUTA Pahuljaste krofne se tope u ustima, prave se za čas i smažu još brže, ljubav na prvi zalogaj
Male krofne sa lagano hrskavom i zlatno-smeđom spoljašnjošću, posute šećerom, i mekanom, pahuljastom unutrašnjošću...
SLATKO SAVRŠENSTVO Kolač sa orahom i belom čokoladom, totalno će vas raspametiti
Ovaj kolač svako treba isprobati, jer je sočan, ukusan, topi se u ustima
BOŽANSTVENA POSLASTICA Nugat torta sa keksom, slastan ukus dostojan kraljeva
Torta je fina kremasta, bogata lešnicima i čokoladom
Komentari (0)