STARINSKI KOLAČ SA KOKOSOM I ČOKOLADOM Slatki čokoladni čupavci, brzo se spremaju, a još brže jedu
Kada vam se jede nešto čokoladno, slatko ili želite da iznenadite neku vama dragu osobu, možete na brzaka napraviti slatke čokoladne čupavce. Brzo se prave, a pojedu se još brže
SASTOJCI:
Za biskvit:
- 3 jajeta
- 10 kašika šećera
- 13 kašika ulja
- 100 ml mleka
- 16 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Za preliv:
- 150 ml mleka
- 150 g čokolade
- 150 g margarina
- 150 g šećera
- 100 g kokosa
PRIPREMA:
Ulupajte belanca pa dodajte šećer, kašiku po kašiku.
Zatim dodajte žumanca jedno po jedno sve vreme muteći.
Ulijte mleko i sjedinite. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo.
Smesu istresite u četvrtast pleh srednje veličine i pecite na 180 stepeni oko 25 minuta.
Pečen biskvit ostavite da se malo prohladi pa tek onda secite.
Margarin i mleko stavite u šepricu i zagrevajte na laganoj vatri uz mešanje.
Kad je margarin skoro otopljen dodajte čokoladu i šećer, pa mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu.
Ostavite da se prohladi, a zatim ohlađeni biskvit umočite u čokoladu, a potom uvaljate u kokos.
Možda vas zanima:
ČUPAVCI DUPLO JEFTINIJI OD ONIH KLASIČNIH Jednako odličnog ukusa, a posni na vodi
Napravite čupavce posne na vodi . Toliko su dobri da stavite odmah duplu meru.
ČOKOLADNI ČUPAVCI Kolač bez pečenja a vole ga i na mrežama
Ako želite da osetite rapsodiju ukusa, probajte čokoladne čupavce.Pravi se za kratko vreme.Uživajte!
Kolač uz koje su odrasle mnoge generacije sada u snežnobelom izdanju koje podseća na čuvene kuglice s kokosom
Ako volite poznate rafaelo kuglice, onda će ovo postati vaš najdraži desert.
Sočni a hrskavi ČUPAVCI najbolji recept za omiljenu poslasticu
Sočni biskvit, ukusna crna čokolada i hrskavi kokos kombinacija su kojoj je teško odoleti.
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
RUSKA TORTA KOJA JE OSVOJILA DOMAĆICE U SRBIJI Napravite Medovik i svekrva će vam pozavideti
Prema istorijskim podacima, medovik tortu osmislio je mladi kuvar na ruskom dvoru još u 18. veku kako bi impresionirao caricu Elizabetu Aleksejevnu.
GOTOVE ZA 15 MINUTA Pahuljaste krofne se tope u ustima, prave se za čas i smažu još brže, ljubav na prvi zalogaj
Male krofne sa lagano hrskavom i zlatno-smeđom spoljašnjošću, posute šećerom, i mekanom, pahuljastom unutrašnjošću...
SLATKO SAVRŠENSTVO Kolač sa orahom i belom čokoladom, totalno će vas raspametiti
Ovaj kolač svako treba isprobati, jer je sočan, ukusan, topi se u ustima
Komentari (0)