Odmah napravite duplu dozu ovog božanstvenog peciva s breskvama! Da, toliko su dobra!
Pečeno voće nikada ne može biti loša ideja, a da poslastica ne bi ispala obična i dosadna, dodajte i brzu kremu od badema.
Breskve u lisnatom testu
Sastojci:
150 g badema
50 g šećera u prahu
30 g brašna
1 prstohvat soli
60 g putera
2 kašike amaretta
1 jaje
1 kašičica ekstrakta vanile
1 jaje za premaz
2 kašike šećera + korica pola limuna za posip
1 pakovanje lisnatog testa
2 kašike džema od kajsije ili po želji
2-3 breskve i/ili nektarine
Priprema:
Tostirajte bademe, ohladite i sameljite u blenderu. Dodati šećer i kratko umutiti, pa dodati brašno i so i ponoviti postupak. Zatim dodajte puter, jaje, amaretto i vaniliju u smesu i ponovo blendajte dok ne dobijete gustu, zrnastu pastu. Lisnato testo podeliti na jednake delove i premazati ih kremom od badema. Na svaki rasporedite nekoliko tanko isečenih komada breskve ili nektarine. Voće pospite šećerom u koji ste prstima utrljali limunovu koricu. Na kraju testa uhvatite krajeve i spojite ih u sredini. Premažite jednim razmućenim jajetom. Peći na 220 °C prvih 10 minuta, dok testo ne naraste i raširi se, a zatim na 200 °C još 20 minuta ili dok peciva ne budu gotova. Kada su gotove premažite ih sa malo džema koji ste prethodno zagrejali i po potrebi razblažili vodom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)