Odmah napravite duplu dozu ovog božanstvenog peciva s breskvama! Da, toliko su dobra!

Ivana Vujnović

18:00

Slatki kutak 0

Pečeno voće nikada ne može biti loša ideja, a da poslastica ne bi ispala obična i dosadna, dodajte i brzu kremu od badema.

breskve u lisnatom  testu
Shutterstock

 

Breskve u lisnatom testu

Sastojci:

150 g badema

50 g šećera u prahu

30 g brašna

1 prstohvat soli

60 g putera

2 kašike amaretta

1 jaje

1 kašičica ekstrakta vanile

1 jaje za premaz

2 kašike šećera + korica pola limuna za posip

1 pakovanje lisnatog testa

2 kašike džema od kajsije ili po želji

2-3 breskve i/ili nektarine

Priprema:

Tostirajte bademe, ohladite i sameljite u blenderu. Dodati šećer i kratko umutiti, pa dodati brašno i so i ponoviti postupak. Zatim dodajte puter, jaje, amaretto i vaniliju u smesu i ponovo blendajte dok ne dobijete gustu, zrnastu pastu. Lisnato testo podeliti na jednake delove i premazati ih kremom od badema. Na svaki rasporedite nekoliko tanko isečenih komada breskve ili nektarine. Voće pospite šećerom u koji ste prstima utrljali limunovu koricu. Na kraju testa uhvatite krajeve i spojite ih u sredini. Premažite jednim razmućenim jajetom. Peći na 220 °C prvih 10 minuta, dok testo ne naraste i raširi se, a zatim na 200 °C još 20 minuta ili dok peciva ne budu gotova. Kada su gotove premažite ih sa malo džema koji ste prethodno zagrejali i po potrebi razblažili vodom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading