GRIZ KOCKE BEZ PEČENJA Kremasti kolač koji se napravi za 20 minuta, savršen vikend desert
Jednostavna priprema, jeftini sastojci, a rezultat neodoljiv.
Sastojci:
400 g pti bera
250 g margarina
500 ml slatke pavlake za šlag
1 l mleka
200 g griza
150 g šećera
2 vanilin šećera
1 jaje
Priprema:
Pomešajte griz, šećer,vanilin šećer i jaje i skuvajte sa mlekom. Mešajte na tihoj vatri dok se ne zgudne. Ostavite da se ohladi. U ohlađen fil dodajte umućen margarin i izmiksajte u glatku smesu. Umutite slatku pavlaku. Na tacnu složite red keksa, namažite pola fila od griza, pa pola šlaga. Opet stavite red keksa, pola fila od griza i preostali šlag. Ukrasite po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOLAČI KOJI SE NE PEKU Čokoladne kocke sa orasima su ukusne i kremaste, a jednostavno se prave
Slatkiš koji će uspeti i domaćicama koje su početnice u kuvanju.
BRZ SLATKIŠ S MERAMA NA ČAŠE Kolač sa plazmom i kremom, nestane za tren!
Mekani kolač koji svi obožavaju.
SAMO SMUTIŠ I SIPAŠ Kikiriki bajadera je fantastična, a spremna za 15 minuta!
Kada vam se prijede nešto slatko, ovo je odličan izbor.
BRZI ČOKOLADNI KOLAČ Od keksa i pudinga, ne peče se, a ukus savršen
Kolač je odličan kada nemate mnogo vremena, a jede vam se nešto slatko.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
TIRAMISU SA MALINAMA I PISTAĆIMA Još bolji od onog klasičnog, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Fenomenalan kolač za sva vremena i prilike.
Komentari (0)