NAJBOLJI RECEPT ZA SLADOLED NA +40 Topli dani su Iakši uz ovu poslasticu koja se pravi brzo i lako
Sladoled koji možete sami da pravite za celu porodicu

Sastojci:
- Pet jaja,
- pet kasika šećera,
- jedna čaša kisele pavlake
- 100 gr. slaga( ili 3-4 kesice)
- oko 300ml. mleka za šlag
- + sastojci za ukuse po želji
Priprema:
Umutiti šlag sa hladim mlekom i ostaviti po strani.
U drugoj činiji ulupati belance i dodati šećer da bude čvrsto i umutiti i žumance. Na kraju ručno umešati pavlaku pa muteći mikserom sjediniti sve sa šlagom.
Sladoled sipati u onoliko cinija, koliko ukusa želite da napravite. Dodavati ukuse i svaki malo mutiti mikserom,da se sastojci sjedine.
Ukusi:
Za čokoladu: Dve kašike kakao i tri štangle otopljene cokolade.
Za vanilu: Tri kešike vanil secera.
Za lesnik: Jedna kasicica kakao i malo sitno seckanog lešnika.
Za keks: Mleveni keks po zelji
Za punč: Malo ruma dodati.
Za voćni: Aromu voća izabrati po želji.
Zatvoriti cinije i ostaviti u zamrzivacu do sutra ili dok se ne stvrdne.

PROLEĆNA KAPRI TORTA Raskošna poslastica oduševiće goste na svečanoj trpezi
Toliko je dobra da nećete moći da prestanete da jedete.

SOČNE ORANDŽ KOCKE Neodoljivi desert koji super ide uz šoljicu kafe
Osvežavajući kolač za prave sladokusce.

KARAMEL PITA SA BANANAMA Mirisna poslastica bogatog ukusa, za savršen vikend
Pogodna za svaku svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.

PITA SA VIŠNJAMA U slatko-kiselkastom spoju, otopićete se od miline
Jednostavne pripreme, uspeće i početnicima.

POSNO MEDENO SRCE Jednostavan kolač skupog ukusa, za sve prilike
Toliko je dobar da nećete moći da prestanete da ga jedete.
Komentari (0)