NAJBOLJI RECEPT ZA SLADOLED NA +40 Topli dani su Iakši uz ovu poslasticu koja se pravi brzo i lako
Sladoled koji možete sami da pravite za celu porodicu
Sastojci:
- Pet jaja,
- pet kasika šećera,
- jedna čaša kisele pavlake
- 100 gr. slaga( ili 3-4 kesice)
- oko 300ml. mleka za šlag
- + sastojci za ukuse po želji
Priprema:
Umutiti šlag sa hladim mlekom i ostaviti po strani.
U drugoj činiji ulupati belance i dodati šećer da bude čvrsto i umutiti i žumance. Na kraju ručno umešati pavlaku pa muteći mikserom sjediniti sve sa šlagom.
Sladoled sipati u onoliko cinija, koliko ukusa želite da napravite. Dodavati ukuse i svaki malo mutiti mikserom,da se sastojci sjedine.
Ukusi:
Za čokoladu: Dve kašike kakao i tri štangle otopljene cokolade.
Za vanilu: Tri kešike vanil secera.
Za lesnik: Jedna kasicica kakao i malo sitno seckanog lešnika.
Za keks: Mleveni keks po zelji
Za punč: Malo ruma dodati.
Za voćni: Aromu voća izabrati po želji.
Zatvoriti cinije i ostaviti u zamrzivacu do sutra ili dok se ne stvrdne.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)