NAJBOLJI RECEPT ZA SLADOLED NA +40 Topli dani su Iakši uz ovu poslasticu koja se pravi brzo i lako
Sladoled koji možete sami da pravite za celu porodicu
Sastojci:
- Pet jaja,
- pet kasika šećera,
- jedna čaša kisele pavlake
- 100 gr. slaga( ili 3-4 kesice)
- oko 300ml. mleka za šlag
- + sastojci za ukuse po želji
Priprema:
Umutiti šlag sa hladim mlekom i ostaviti po strani.
U drugoj činiji ulupati belance i dodati šećer da bude čvrsto i umutiti i žumance. Na kraju ručno umešati pavlaku pa muteći mikserom sjediniti sve sa šlagom.
Sladoled sipati u onoliko cinija, koliko ukusa želite da napravite. Dodavati ukuse i svaki malo mutiti mikserom,da se sastojci sjedine.
Ukusi:
Za čokoladu: Dve kašike kakao i tri štangle otopljene cokolade.
Za vanilu: Tri kešike vanil secera.
Za lesnik: Jedna kasicica kakao i malo sitno seckanog lešnika.
Za keks: Mleveni keks po zelji
Za punč: Malo ruma dodati.
Za voćni: Aromu voća izabrati po želji.
Zatvoriti cinije i ostaviti u zamrzivacu do sutra ili dok se ne stvrdne.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
POSNA ŠVARCVALD TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite Švarcvald tortu, njenu posnu verziju ćete obožavati.
Komentari (0)