NAJBOLJI RECEPT ZA SLADOLED NA +40 Topli dani su Iakši uz ovu poslasticu koja se pravi brzo i lako
Sladoled koji možete sami da pravite za celu porodicu
Sastojci:
- Pet jaja,
- pet kasika šećera,
- jedna čaša kisele pavlake
- 100 gr. slaga( ili 3-4 kesice)
- oko 300ml. mleka za šlag
- + sastojci za ukuse po želji
Priprema:
Umutiti šlag sa hladim mlekom i ostaviti po strani.
U drugoj činiji ulupati belance i dodati šećer da bude čvrsto i umutiti i žumance. Na kraju ručno umešati pavlaku pa muteći mikserom sjediniti sve sa šlagom.
Sladoled sipati u onoliko cinija, koliko ukusa želite da napravite. Dodavati ukuse i svaki malo mutiti mikserom,da se sastojci sjedine.
Ukusi:
Za čokoladu: Dve kašike kakao i tri štangle otopljene cokolade.
Za vanilu: Tri kešike vanil secera.
Za lesnik: Jedna kasicica kakao i malo sitno seckanog lešnika.
Za keks: Mleveni keks po zelji
Za punč: Malo ruma dodati.
Za voćni: Aromu voća izabrati po želji.
Zatvoriti cinije i ostaviti u zamrzivacu do sutra ili dok se ne stvrdne.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)