NAJBOLJI RECEPT ZA SLADOLED NA +40 Topli dani su Iakši uz ovu poslasticu koja se pravi brzo i lako
Sladoled koji možete sami da pravite za celu porodicu

Sastojci:
- Pet jaja,
- pet kasika šećera,
- jedna čaša kisele pavlake
- 100 gr. slaga( ili 3-4 kesice)
- oko 300ml. mleka za šlag
- + sastojci za ukuse po želji
Priprema:
Umutiti šlag sa hladim mlekom i ostaviti po strani.
U drugoj činiji ulupati belance i dodati šećer da bude čvrsto i umutiti i žumance. Na kraju ručno umešati pavlaku pa muteći mikserom sjediniti sve sa šlagom.
Sladoled sipati u onoliko cinija, koliko ukusa želite da napravite. Dodavati ukuse i svaki malo mutiti mikserom,da se sastojci sjedine.
Ukusi:
Za čokoladu: Dve kašike kakao i tri štangle otopljene cokolade.
Za vanilu: Tri kešike vanil secera.
Za lesnik: Jedna kasicica kakao i malo sitno seckanog lešnika.
Za keks: Mleveni keks po zelji
Za punč: Malo ruma dodati.
Za voćni: Aromu voća izabrati po želji.
Zatvoriti cinije i ostaviti u zamrzivacu do sutra ili dok se ne stvrdne.

POSNA TORTA BELI ANĐEO Raskošna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Neodoljiva i ukusna, za prave sladokusce.

POSNE VANILICE Sitni kolači kao osmišljeni za svečanu trpezu
Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni mađarski slatkiš u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Fenomenalan kolač za sve svečane prilike.

NEODOLJIVE TULUMBE Turski desert za sve svečane prilike, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI KUGLOF Sočni desert koji budi sva čula
Savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nesto slatko.
Komentari (0)