KOLAČ KOJI SE NE PEČE Gotov je za 15 minuta, a ukusan kao da ste ga pravili satima
Nema paljenja rerne i stajanja pored šporeta satima, a ukus je fantastičan
Potrebno je
300 g plazma keksa
3 pudinga od vanile
9 kašika šećera
1 l mleka
200 g maslaca
4 kašike kisele pavlake
4 banane
200 ml slatke pavlake za šlag
Priprema:
Razmutiti prašak za puding sa šećerom u malo mleka. Ostatak mleka zakuvati pa kad provri ukuvati puding. Kuvati uz mešanje dok se puding ne zgusne. Skloniti sa vatre pa u vruće umešati maslac iseckan na komadiće, mešati dok se potpuno ne sjedini sa pudingom. Dodati tada i kiselu pavlaku i dobro promešati. Dodati keks izlomljen na komadiće (izlomite ih rukama) i izmešati. U pleh premazan tankim slojem maslaca izliti polovinu smese, preko složiti iseckane banane, prekriti ostatkom smese i ostaviti da se ohladi i stegne. Preko ohlađenog kolača nafilovati umućenu slatku pavlaku.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)