NAJUKUSNIJA POSLASTICA NA SVETU Orandžina torta, neverovatna čarolija na tanjiru
Iako je malo zahtevnija priprema, ova torta je najtraženiji slatkiš u restoranima
Potrebno je:
3 belanca
3 kašike šećera
3 kašike mlevenih oraha
1 kašika brašna
1/4 praška za pecivo
Fil:1
1 zaleđena pomorandža
8 kašika šećera
100 ml soka od pomorandže
250 mlevenih oraha
100 g čokolade
Fil 2 :
12 žumanaca
250 g šećera
3 kesice pudinga od vanile ili sa ukusom slatke pavlake
1 kašika gustina
1 l mleka
250 g maslaca
200 ml slatke pavlake
250 ml soka od pomorandže za natapanje kora
Priprema:
Umutiti belanca i postepeno dodavati šećer, mlevene orahe i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Peći u podmazanoj tepsiji prečnika 28 cm na temperaturi 180°C.
Ispeći ovakve još 3 kore.
Priprema 1 fila:
U šerpu usuti narendanu pomorandžu, šećer i sok od pomorandže. Kuvati na laganoj vatri par min. Dodati orahe i čokoladu. Mešati dok se čokolada ne otopi.
Priprema 2 fila:
Umutiti žumanca, dodati šećer, puding, gustin i mleko. Sve dobro promešati i skuvati na laganoj vatri.
U ohladjeni fil dodati umućeni maslac.
Filovanje torte: kora, prvi fil, drugi fil i tako redom. Svaku koru natopiti sa sokom od pomorandže.
Tortu ukrasiti sa umućenom slatkom pavlakom.

LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Kremasti desert koji u isto vreme i ledi i sladi
Osvežavajuće i lagane, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

BAKLAVA ROLAT Omiljena poslastica u malo drugačijem izdanju, prste da poližete
Fenomenalan desert za prave sladokusce.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.

Komentari (0)