SLATKE PRŽENICE Prave se u mikrotalasnoj za minut a pošto se pripremaju u čaši nema prljavih sudova
Sjajan doručak koji se brzo priprema, a nakon pripreme, kuhinja ostaje čista.
Slatke prženice iz šolje
Sastojci:
4 kašike mleka
2 jaja
1 kašičica ekstrakta vanile
½ kašičice cimeta
1 kašika putera
4 kriške hleba
komadići čokolade
suvo grožđe
orašasti plodovi
med
šećer u prahu
Postupak:
Pomešajte mleko, jaja, cimet i vanilu. Podmažite veliku šolju puterom. Podelite dve kriške hleba po šoljici i iseckajte na veće komade. Polovinu količine stavite u šolju i dodajte dodatke kao što su čokolada, orasi i suvo grožđe. Dodajte ostatak hleba i još malo dodataka. Polako dodajte mešavinu jaja i mleka u svaku šolju. Stavite pune šolje u mikrotalasnu na 1 minut. Pokrijte medom ili šećerom u prahu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)