PRŽENICE SA CIMETOM Mirišljavi zalogaji za lep početak dana
Predlažemo vam slatki doručak uz šolju mleka ili čaja.
Sastojci:
6-7 kriški starog hleba
3 jaja
500 ml mleka
1 kesica cimeta
3 kašike šećera
Za posipanje:
1 kesica cimeta
3 kašike šećera u prahu
Priprema:
Sipajte u mleko šećer i cimet i izmešajte. Posebno umutite jaja. Kriške hleba prvo uvaljajte u smesu od mleka, pa u jaja i pržite na vrelom ulju. Na tanjiru pomešajte šećer u prahu i cimet i u tu mešavinu uvaljajte gotove prženice ili ih samo pospite.
Možda vas zanima:
ISKORISTITE OSTATKE OD JUČE Napravite zapečeni hleb sa belim lukom i kačkavaljem, svi će biti oduševljeni!
Večera ili doručak koji su spremni za 20 minuta.
ISKORISTITE STARI HLEB Najukusniji topli sendviči, bez tostera, od ostataka iz frižidera!
Savršeni za večeru ili doručak.
NEMA BRŽEG DORUČKA Prženi sendvič sa jednim sastojkom daje snagu za sve obaveze
Sendvič možete zagrejati u tiganju ili tosteru.
ODLIČNA VEČERA Iskoristite stari hleb i napravite lažnu picu za 20 minuta!
Brza večera ili doručak od ostataka koje imate u frižideru.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)