OVO JE NAJBOLJI RECEPT! Bajadera sa plazmom i lešnicima, neprevaziđena poslastica
Starinski sitni kolači na malo drugačiji način.
Sastojci:
500 g šećera
150 ml vode
200 g mlevene plazme (ili drugog keksa)
150 g mlevenih lešnika
250 g margarina
100 g čokolade za kuvanje
1 list manje oblande
Za glazuru:
100 g čokolade za kuvanje
3 kašike ulja
Priprema:
Staviti šećer i vodu da provre i kuvati još 5 minuta. Sirup treba da bude gustine meda. Skloniti sa ringle, staviti margarin i mešati dok se ne istopi. Dodati keks i lešnike u vruće i izmešati. Smesu podeliti na dva jednaka dela. U jedan staviti čokoladu i mešati dok se ne istopi. Na oblandu staviti prvo jednu smesu, poravnati, pa preko rasporediti drugu.
Glazura: Istopiti na tihoj vatri čokoladu sa uljem i preliti preko ohlađene bajadere. Ostaviti da se bajadera stegne pa iseći na štangle ili kocke.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
STARINSKI PIVČIĆI Sočne, slatke kiflice koje se tradicionalno prave u dane posta
Neponovljivi starinski kolačići koje naše domaćice često prave jer se dobije velika količina, a svi ih vole.
BAJADERA SA LEŠNICIMA Recept za sitne kolače koji odolevaju vremenu, a gotovi su za 20 minuta!
Izdašna poslastica, idealna za porodična okupljanja.
POSNI KOLAČI Oblande sa suvim smokvama i orasima, gotove su za 30 minuta, a savršene!
Ukusni sitni kolači koji se jednostavno pripremaju.
SITNI KOLAČI Slatka salama sa krem bananicama, napravi se za 15 minuta!
Veoma izdašna poslastica od koje se dobije mnogo sitnih kolača.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)