OVO JE NAJBOLJI RECEPT! Bajadera sa plazmom i lešnicima, neprevaziđena poslastica
Starinski sitni kolači na malo drugačiji način.
Sastojci:
500 g šećera
150 ml vode
200 g mlevene plazme (ili drugog keksa)
150 g mlevenih lešnika
250 g margarina
100 g čokolade za kuvanje
1 list manje oblande
Za glazuru:
100 g čokolade za kuvanje
3 kašike ulja
Priprema:
Staviti šećer i vodu da provre i kuvati još 5 minuta. Sirup treba da bude gustine meda. Skloniti sa ringle, staviti margarin i mešati dok se ne istopi. Dodati keks i lešnike u vruće i izmešati. Smesu podeliti na dva jednaka dela. U jedan staviti čokoladu i mešati dok se ne istopi. Na oblandu staviti prvo jednu smesu, poravnati, pa preko rasporediti drugu.
Glazura: Istopiti na tihoj vatri čokoladu sa uljem i preliti preko ohlađene bajadere. Ostaviti da se bajadera stegne pa iseći na štangle ili kocke.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
STARINSKI PIVČIĆI Sočne, slatke kiflice koje se tradicionalno prave u dane posta
Neponovljivi starinski kolačići koje naše domaćice često prave jer se dobije velika količina, a svi ih vole.
BAJADERA SA LEŠNICIMA Recept za sitne kolače koji odolevaju vremenu, a gotovi su za 20 minuta!
Izdašna poslastica, idealna za porodična okupljanja.
POSNI KOLAČI Oblande sa suvim smokvama i orasima, gotove su za 30 minuta, a savršene!
Ukusni sitni kolači koji se jednostavno pripremaju.
SITNI KOLAČI Slatka salama sa krem bananicama, napravi se za 15 minuta!
Veoma izdašna poslastica od koje se dobije mnogo sitnih kolača.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)