KREMASTA I BOGATA FANTAZIJA Nutela torta sa piškotama i belom čokoladom, izdašna i jednostavna
Ova fina torta, koja se po zbirkama recepata može naći i pod imenom "magična torta", fantastičnog je ukusa i bogatog izgleda, tako da se može poslužiti i u najsvečanijim prilikama
SASTOJCI:
- 250 g piškota
- 150 ml mleka
Za fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 500 g maskarponea
- 80 g bele čokolade
- 400 g nutele
Za dekoraciju:
- 60 g crne čokolade
PRIPREMA:
Uzmite duguljasti kalup za hleb i na dno stavite piškote koje ste prvo umočili u mleko.
Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu.
Dodajte maskarpone pa mutite i dalje.
Podelite smesu na 2 dela i u jedan dodajte nutelu (150g), a u drugi istopljenu belu čokoladu.
Ređajte: beli fil, nutela, crni fil, nutela, beli fil, nutela, crni fil, nutela i na kraju piškote.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)