POSLASTICA ZA SVA VREMENA Plazma torta, neodoljiv ukus zadovoljstva
Izvanredno izdašna i ukusna torta, koju obožavaju i odrasli i deca
Kora – peku se tri:
- 4 belanca
- 4 kašike šećera
- 4 kašike mlevenoh plazma keksa ( potrebno je 300 gr za celu tortu i od te mere odvadite za kore )
- ravna kašičica praška za pecivo
Krem:
- 12 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 100 gr čokolade za kuvanje
- 600 ml mleka
- 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake + 3 kašike šećera
- 250 gr margarina ili maslaca
- ostatak od mlevenog plazma keksa posle dodavanja u kore
- 2 šlag krema od vanile
- mleko za mućenje šlaga
Priprema:
Ulupati 4 belanca sa 4 kašike šećera pa ddoati mleveni plazma keks i prašak za pecivo pa u obložen kalup 26 cm sipati masu, poravnati i staviti da se peče 15 minuta u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni.
Kora treba da je blago žute boje, da blago porumeni. Pazite da se ne prepeče onda postaje tvrda i lomljiva, a to ne želimo
Isti je postupak i za ostale dve kore.
Ulupati žumanca sa šećerom pa staviti na paru da se kuva 15 minuta.
Od trenutka kada šerpa ispod sa vodom provri kuvati 15 minuta pa dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi.
Skloniti sa vatre da se ohladi.
Staviti na vatru 500 ml mleka a u ostalih 100 ml razmutiti šećer i puding sa ukusom slatke pavlake i kada mleko provri zakuvati pa mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre, prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.
Ulupati penasto margarin ili maslac pa im dodati ohladjen fil od puding i sve umutiti a zatim dodati i ohladjen fil od žumanaca.
Dobro izmešati i na kraju sjediniti sa mlevenim plazma keksom koji je preostao od pečenja korica.
Ulupati šlag krem od vanile po upustvu sa kesice, sa mlekom.
Bogato filovati korice kremom sa plazmom pa preko šlag kremom.
Krema ima dovoljno da se namaže i cela torta okolo i odgore.
Dekoracija po izboru, hladjenje i serviranje.
Prijatno.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)