BELI ČUPAVCI Skroz su drugačiji od klasičnih, obavezno probajte ovo slatko savršenstvo!

Vesna Vukadinović

10:30

Slatki kutak 0

Mekani kolači sa kokosom i belom čokoladom sigurno će se svima dopasti.

kolač
Shutterstock

Sastojci:

Za biskvit:

4 jajeta

100 g šećera

150 ml ulja

200 ml mleka

15 kašika brašna

1 vanilin šećera

1 prašak za pecivo

Za preliv:

200 g bele čokolade

350 ml mleka

50 g margarina

6 kašika šećera

1 vanilin šećer

Priprema:

Biskvit: Umutite cela jaja sa šećerom da se dobije bela penasta smesa. Dodajte ulje, mleko, promešajte i dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i vanilin šećerom. Sipajte u podmazan pleh i pecite na 180 stepeni oko pola sata.

Preliv: Stavite u šerpu mleko, izlomljenu čokoladu, margarin, šećer i vanilin šećer. Mešajte na tihoj vatri dok se sve ne istopi i dobije ujednačena smesa. Isecite biskvit kada se prohladi na kocke željene veličine. Posipajte pažljivo kašikom preliv, koji može biti vruć, ali ne vreo. Ostavite da upije oko pola sata, zatim uvaljajte u kokos i ohladite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading