BELI ČUPAVCI Skroz su drugačiji od klasičnih, obavezno probajte ovo slatko savršenstvo!
Mekani kolači sa kokosom i belom čokoladom sigurno će se svima dopasti.
Sastojci:
Za biskvit:
4 jajeta
100 g šećera
150 ml ulja
200 ml mleka
15 kašika brašna
1 vanilin šećera
1 prašak za pecivo
Za preliv:
200 g bele čokolade
350 ml mleka
50 g margarina
6 kašika šećera
1 vanilin šećer
Priprema:
Biskvit: Umutite cela jaja sa šećerom da se dobije bela penasta smesa. Dodajte ulje, mleko, promešajte i dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i vanilin šećerom. Sipajte u podmazan pleh i pecite na 180 stepeni oko pola sata.
Preliv: Stavite u šerpu mleko, izlomljenu čokoladu, margarin, šećer i vanilin šećer. Mešajte na tihoj vatri dok se sve ne istopi i dobije ujednačena smesa. Isecite biskvit kada se prohladi na kocke željene veličine. Posipajte pažljivo kašikom preliv, koji može biti vruć, ali ne vreo. Ostavite da upije oko pola sata, zatim uvaljajte u kokos i ohladite.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA ČUPAVCE Starinski kolači sa kokosom, bez mleka i jaja, a božanstveni!
Čupavcu su izdašni, sočni i mirišljavi kolači koje svi vole.
Kolač uz koje su odrasle mnoge generacije sada u snežnobelom izdanju koje podseća na čuvene kuglice s kokosom
Ako volite poznate rafaelo kuglice, onda će ovo postati vaš najdraži desert.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)