BELI ČUPAVCI Sa glazurom od bele čokolade su potpuno drugačiji, morate da probate to savršenstvo!

Trpeza/ V.V.

14:00

Slatki kutak 0

Recept za novu verziju omiljenog kolača.

BELI ČUPAVCI Sa glazurom od bele čokolade su potpuno drugačiji, morate da probate to savršenstvo!
Shutterstock

Sastojci:

Za biskvit:

4 jajeta

100 g šećera

150 ml ulja

200 ml mleka

15 kašika brašna

1 vanilin šećera

1 prašak za pecivo

Za preliv:

200 g bele čokolade

350 ml mleka

50 g margarina

6 kašika šećera

1 vanilin šećer

Priprema:

Biskvit: Umutite cela jaja sa šećerom da se dobije bela penasta smesa. Dodajte ulje, mleko, promešajte i dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i vanilin šećerom. Sipajte u podmazan pleh i pecite na 180 stepeni oko pola sata.

Preliv: Stavite u šerpu mleko, izlomljenu čokoladu, margarin, šećer i vanilin šećer. Mešajte na tihoj vatri dok se sve ne istopi i dobije ujednačena smesa. Isecite biskvit kada se prohladi na kocke željene veličine.   kolač, isecite na kocke, pa posipajte pažljivo kašikom sa gotovim prelivom, koji može biti vruć, a ne vreo. Ostavite da upije oko pola sata, zatim uvaljajte u kokos i ohladite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading