SUTLIJAŠ PO RECEPTU NAŠIH BAKA Tako jednostavno, a tako neodoljivo, nema ko ga ne voli
Doručak i desert koji podseća na detinjstvo...
Recept smo pronašli u kuvaru staroj skoro pola veka, zbog čega je način pripreme pomalo arhaičan. Upravo je to čar!
Pre 50-ak godina pretpostavljalo se da su iskusne domaćice razvile poseban osećaj za procenu, pa fokus nije bio na merenju i temperaturi. Pirinač treba kuvati u mleku na laganoj vatri i povremeno proveravati da li je upio mleko. Naravno, uz nekoliko dodataka, možete ga pretvoriti iz staromodnog doručka u izvanredan desert. U mleko možete dodati mahunu vanile, cimet, rum, kafu, pa čak i otopljenu čokoladu, a zatim umešati suvo voće, orahe, džem, voćne prelive...
Bakin sutlijaš
Sastojci: 100 g pirinča
750 ml mleka
4 kašike šećera
prstohvat soli
voda
Priprema: Prokuvajte pirinač u vodi tri minuta, pa ocedite. Mleko posolite, stavite na vatru i sačekajte da provri, pa dodajte pirinač. Kuvajte na laganoj vatri dok pirinač ne upije mleko i ne mešajte. U vrući pirinač dodajte šećer i pažljivo promešajte viljuškom da zrna ostanu cela.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)