APSOLUTNI HIT MEĐU DESERTIMA Kremasta torta bez mleka i jaja, užitak koji se pamti
Da ne znate da je posna ne biste nikad ni rekli. FIna podloga od keksa i mlevenih lešnika i dva krema, sa belom i crnom čokoladom i redom keksa da upotpuni kombinaciju
Sastojci:
Donji sloj:
- 250 g mlevenog keksa
- 100 g mlevenih pečenih lešnika
- 100 g otopljenog margarina
- 100 g šećera u prahu
- 200 ml soka od pomorandže, sojinog ili bademovog mleka, koka – kole ili čaja
Krem I i II:
- 1l sojinog mleka
- 160 g pudinga sa ukusom vanile
- 6 kašika šećera
- 200 ml vode
- 150 g margarina
- 100 g šećera u prahu
- 55 g ili jedna kesica šlaga
- 50-60 ml mineralne ili obične hladne vode
- 200 g bele čokolade
- 100 g crne čokolade
- 150 g keksa u komadu
Dekoracija po izboru
Priprema:
Prvo skuvati puding. Sojino mleko sipati u šerpu i staviti na vatru da provri.
Posebno umutiti puding, šećer i vodu.
Zakuvati puding u mleko i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre, preko staviti foliju i ostaviti da se ohladi.
Pomešati mleveni keks, pečene, mlevene lešnike, šećer u prahu, otopljen margarin i sok od pomoranže i sve zajedno mešati dok se potpuno ne sjedini.
Obruč 26cm staviti na tacnu pa istresti celu masu od keksa.
Poravnati i ostaviti u frižider.
Otopiti crnu i belu čokoladu kada se puding ohladi.
Umutiti penasto margarin i šećer u prahu.
Umutiti ohladjen puding pa da postepeno dodavati margarinu i šećeru i sve mutiti.
Posebno umutiti šlag sa vodom pa i njega dodati kremu.
Krem podeliti na dva dela, pa u jedan dodati belu, a u drugi crnu čokoladu i svaki sjediniti.
Na koru naneti fil koji želite. Preko poslagati red keksa u komadu.
Nema potrebe da ga umačete u mlek oili sok, otpustiće. Ako žurite onda potapajte.
Preko staviti drugi krem.
Dekorisati po želji odmah ili sačekati da se torta stegne.
Prijatno.
Možda vas zanima:
STARINSKA POSLASTICA KOJA OBARA SVE REKORDE Diplomat torta, stvorena za vrhunsko uživanje
Otkrivamo vam originalni recept kako biste mogli ovaj čokoladni desert praviti kada poželite
KLASIK BOŽANSKOG UKUSA Bajadera torta, slasno savršenstvo koje se ne zaboravlja
Bajadera torta spada u red klasničnih torti, koje su se često pravile, a sad su pomalo zaboravljene
KOLAČ SA PIŠKOTAMA, MALINAMA I ČIZKEJK FILOM Lagana i osvežavajuća poslastica vraća osmeh
Spoj piškota, voćnog i belog fila čini ovaj kolač idealnim kada želite da se zasladite, a treba vam jednostavan recept
STARINSKO JELO OD MESA I POVRĆA Papazjanija, fantastično ukusna, zagrejaće vam stomak i dušu
Svaka domaćica koja je nekad htela da pokaže svoje kulinarske sposobnosti pravila je ovo jelo na kašiku
ŠAH TORTA Starinska poslastica za sva vremena i prilike, a zbog izgleda će je obožavati najmlađi
Nekada je bila neizostavni deo svake svečanosti, a danas je zaboravljena.
SLADOLED TORTA SA JAGODAMA Fenomenalna poslastica koja miriše na ljubav
Poslastica idealna za tople dane nikoga neće ostaviti ravnodušnim, najbolje odmah stavite duplu meru.
ČUPAVCI NA VODI Nedoljivi desert za dane strogog posta koji nimalo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasične čupavce, ove ćete obožavati.
FRANCUSKA KREMPITA Ako volite klasičnu, ovu ćete obožavati, mekana kao duša
Drugačija i preukusna, oduševićete i one koji ne vole slatko.
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
Komentari (0)