VIŠE NIKADA NEĆE BITI ŽILAVE Probajte najbolji trik za najmekše palačinke, niste ih nikada pravili ovako
Iako svi baš često pravimo, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi.
Problem je što mnogi u smesu ubace cela jaja, ali ako razdvojite belanca i žumanca dobićete nikad mekanije palačinke.
Postupak:
1. Napravite smesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmenom tako da belanca odvojite od žumanaca koje umutite u smesu, a belanca stavite na stranu.
2. Kada ste u smesu stavili sve sastojke (osim belanaca) i dobro ih promešali, od belanaca napravite mekše umućeni sneg, pa ga dodajte smesi.
3. Sneg zatim vrlo nežno promešajte sa smesom, najbolje ručno žicom. Sneg od belanaca palačinkama će dati penastu strukturu i predivnu mekoću. Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, neće biti ni žilave ni bezukusne.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)