DOMAĆE BUHTLE Recept za najmekše pecivo koje možete da punite čime vam volja
Ko može da odoli mekanim, toplim i slatkim buhtlama?
Sastojci:
850 g brašna
150 ml ulja
1 kvasac
500 ml vode
1 kašičica soli
4 kašičice šećera
Džem od kajsija
Šećer u prahu (za posipanje)
Priprema:
Stavite u činiju kvasac, šećer i malo vode. Ostavite 15 minuta da se aktivira. Dodajte preostalu vodu, ulje, so i izmešati. Polako dodajte brašno da se zamesi meko testo. Testo ostavite da stoji 30 minuta. Premesite ga na pobrašnjenoj radnoj površini. Razvucite oklagijom u pravougaonik debljine 0,5 cm i isecite na kocke. Na svaku kocku stavite kašičicu džema i formirajte lopticu. Ređajte ih jednu do druge u pouljen pleh i premažite sa malo margarina. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Kada se ohlade, pospite ih šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVE BUHTLE SA DŽEMOM Vazdušaste i mekane kao duša, i dupla mera će biti malo
Savršene za doručak ili užinu.
BUHTLE SA DŽEMOM Mekane, mirisne i preukusne, i dupla mera će biti malo
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
BUHTLE S DŽEMOM Bude nostalgiju na bakinu kuhinju, a nikad mekše i slađe
Sočne i slatke, za pravo uživanje.
BUHTLE SA MAKOM Savršeno se slažu sa šoljom kafe, a bolje od onih iz pekare
Sa sočnim nadevom od maka, ukućani će stajati u redu za još.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)