DOMAĆE BUHTLE Recept za najmekše pecivo koje možete da punite čime vam volja

Jelena Vukelić

15:10

Slatki kutak 0

Ko može da odoli mekanim, toplim i slatkim buhtlama?

Buhtle
Shutterstock

 

Sastojci:

850 g brašna

150 ml ulja

1 kvasac

500 ml vode

1 kašičica soli

4 kašičice šećera

Džem od kajsija

Šećer u prahu (za posipanje)

 

Priprema:

Stavite u činiju kvasac, šećer i malo vode. Ostavite 15 minuta da se aktivira. Dodajte preostalu vodu, ulje, so i izmešati. Polako dodajte  brašno da se zamesi meko testo. Testo ostavite da stoji 30 minuta. Premesite ga na pobrašnjenoj radnoj površini. Razvucite oklagijom u pravougaonik debljine 0,5 cm i isecite na kocke. Na svaku kocku stavite kašičicu džema i formirajte lopticu. Ređajte ih jednu do druge u pouljen pleh i premažite sa malo margarina. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Kada se ohlade, pospite ih šećerom u prahu.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading