POSNA REFORMA TORTA Najbolji recept za čuvenu starinsku poslasticu koju obožavaju sve generacije
Poznata reforma torta u posnoj varijanti je podjednako ukusna kao i klasična.
Sastojci:
KORE:
150 g meda
100 g šećera
3 šoljice (80 ml) vode
200 g brašna
150 g mlevenih oraha
1 kašicica sode bikarbone
malo cimeta
FIL:
300 g mlevenih oraha
250 g šećera
1 kesica vanil šećera
1 šoljica vode
100 g čokolade za kuvanje
1 (250 g) margarin
Priprema:
Kore: Med, vodu i šećer pomešati da se ujednači smesa. U drugoj posudi pomešati brašno i ostale suve sastojke. Dodati u masu sa medom, pa varjačom sjediniti. Veliki pleh od rerne obložiti pek papirom, pa smesu ravnomerno rasporediti. Peći 20 minuta u zagrejanoj rerni na od 180°C. Ohlađenu koru podeliti na tri ili četiri dela, u zavisnosti od toga kakvu tortu želite i da li sečete po dužini ili širini.
Fil: U šerpu staviti šećer i vanil šećer, vodu, pa na tihoj vatri zagrevati do ključanja. Kade se šećer otopi skloniti i dodati mlevene orahe i čokoladu izlomljenu na komade. Mešati da se sastojci sjedine. Posebno umutiti penasto margarin i spojiti mikserom sa prohlađenim filom. Premazati kore, a zatim tortu sa strane i odozgo. Posuti mlevenim orasima ili rendanom čokoladom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)