POSNA REFORMA TORTA Najbolji recept za čuvenu starinsku poslasticu koju obožavaju sve generacije
Poznata reforma torta u posnoj varijanti je podjednako ukusna kao i klasična.
Sastojci:
KORE:
150 g meda
100 g šećera
3 šoljice (80 ml) vode
200 g brašna
150 g mlevenih oraha
1 kašicica sode bikarbone
malo cimeta
FIL:
300 g mlevenih oraha
250 g šećera
1 kesica vanil šećera
1 šoljica vode
100 g čokolade za kuvanje
1 (250 g) margarin
Priprema:
Kore: Med, vodu i šećer pomešati da se ujednači smesa. U drugoj posudi pomešati brašno i ostale suve sastojke. Dodati u masu sa medom, pa varjačom sjediniti. Veliki pleh od rerne obložiti pek papirom, pa smesu ravnomerno rasporediti. Peći 20 minuta u zagrejanoj rerni na od 180°C. Ohlađenu koru podeliti na tri ili četiri dela, u zavisnosti od toga kakvu tortu želite i da li sečete po dužini ili širini.
Fil: U šerpu staviti šećer i vanil šećer, vodu, pa na tihoj vatri zagrevati do ključanja. Kade se šećer otopi skloniti i dodati mlevene orahe i čokoladu izlomljenu na komade. Mešati da se sastojci sjedine. Posebno umutiti penasto margarin i spojiti mikserom sa prohlađenim filom. Premazati kore, a zatim tortu sa strane i odozgo. Posuti mlevenim orasima ili rendanom čokoladom.
ČUPAVCI NA VODI Nedoljivi desert za dane strogog posta koji nimalo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasične čupavce, ove ćete obožavati.
FRANCUSKA KREMPITA Ako volite klasičnu, ovu ćete obožavati, mekana kao duša
Drugačija i preukusna, oduševićete i one koji ne vole slatko.
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
POSLASTICE ZA USKRS Ukusa koji se pamti i raskošnog izgleda, za pravo uživanje
Saher torta, kolač sa orahom, ruske šubare ili baklava, otopićete se od miline.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)