KOLAČ OD ŠARGAREPE BEZ PEČENJA Zdrava poslastica koja se pravi u samo nekoliko koraka
Napravite ovaj zdrav kolač od šargarepe za koji nije potrebno uključivanje rerne.
Sastojci
- 3-4 veće šargarepe (oko 300g )
- 1 šolja urme (230 g)
- 1 šolja zobenih pahuljica (80 g)
- 1 šolja kokosovog brašna (60 g)
- 1 šolja badema (200 g)
- 1 vanilin šećer
- 2 kašičice cimeta
- ¼ kašičice đumbira
- ¼ kašičice mlevenog muskatnog oraščića
- malo morske soli
- malo biljnog mleka
ZA KREMU OD INDIJSKIH ORAŠČIĆA:
- 1 šalica indijskih oraščića (160 g)
- 3 sušeneurme
- 1 kašika susama
- 1 vanilin šećer
- oko 30 ml biljnog mleka
Priprema
Šargarepu narendajte i stavite u električnu seckalicu. Dodajte urme koje ste prethodno prelili toplom vodom i kvasili 5 minuta, a zatim ocedili.
Dodajte zobene pahuljice, kokosovo brašno, bademe, vanilin šećer, cimet, đumbir, muškatni oraščić i malo soli. Usitnite smesu i dodajte zobenog mleka po potrebi da dobijete gustu kompaktnu smesu.
U manji četvrtasti kalup (staklena ili keramička posuda) koji ste obložili papirom za pečenje nanesite smesu od šargarepe i poravnajte.
Za kremu od indijskih oraščića u seckalicu stavite indijske oraščiće, urme (namočene), susam, vanilin šećer i usitnite. Dodajte po potrebi zobenog mleka da dobijete kremu.
Kremu nanesite na smesu od mrkve i poravnajte. Ukrasite listićima šargarepe naseckanim bademima.
Držite u frižideru 2 sata pre posluživanja. Narežite na kocke i poslužite.
Savet
Ovaj veganski kolač brzo je gotov, a nema potrebe niti za vaganjem sastojaka.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)