KOLAČ OD ŠARGAREPE BEZ PEČENJA Zdrava poslastica koja se pravi u samo nekoliko koraka
Napravite ovaj zdrav kolač od šargarepe za koji nije potrebno uključivanje rerne.
Sastojci
- 3-4 veće šargarepe (oko 300g )
- 1 šolja urme (230 g)
- 1 šolja zobenih pahuljica (80 g)
- 1 šolja kokosovog brašna (60 g)
- 1 šolja badema (200 g)
- 1 vanilin šećer
- 2 kašičice cimeta
- ¼ kašičice đumbira
- ¼ kašičice mlevenog muskatnog oraščića
- malo morske soli
- malo biljnog mleka
ZA KREMU OD INDIJSKIH ORAŠČIĆA:
- 1 šalica indijskih oraščića (160 g)
- 3 sušeneurme
- 1 kašika susama
- 1 vanilin šećer
- oko 30 ml biljnog mleka
Priprema
Šargarepu narendajte i stavite u električnu seckalicu. Dodajte urme koje ste prethodno prelili toplom vodom i kvasili 5 minuta, a zatim ocedili.
Dodajte zobene pahuljice, kokosovo brašno, bademe, vanilin šećer, cimet, đumbir, muškatni oraščić i malo soli. Usitnite smesu i dodajte zobenog mleka po potrebi da dobijete gustu kompaktnu smesu.
U manji četvrtasti kalup (staklena ili keramička posuda) koji ste obložili papirom za pečenje nanesite smesu od šargarepe i poravnajte.
Za kremu od indijskih oraščića u seckalicu stavite indijske oraščiće, urme (namočene), susam, vanilin šećer i usitnite. Dodajte po potrebi zobenog mleka da dobijete kremu.
Kremu nanesite na smesu od mrkve i poravnajte. Ukrasite listićima šargarepe naseckanim bademima.
Držite u frižideru 2 sata pre posluživanja. Narežite na kocke i poslužite.
Savet
Ovaj veganski kolač brzo je gotov, a nema potrebe niti za vaganjem sastojaka.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)