SLATKA, ČOKOLADNA POSLASTICA SA JEDNIM NEODOLJIVIM SASTOJKOM Probajte i uverite se u njegov ukus
Slatkiš kome je teško odoleti jer mu je rum osnova.Želite čokoladni kolač ali su vam dosadili klasični recepti i treba vam nešto malo istančanije?
Sastojci
300gr krompira,300gr keksa mlevenog,200gr cokolade,140gr margarina,200gr prah secer,1 kašika kakaa,2 kašike ruma,1 kašika ulja.
Priprema
Skuvajte 300gr krompira, zatim ocedite ,ispasirajte i dodajte mu 100gr čokolade,100gr margarina pa sve sjediniti. Čokolada se od toplote krompira topi takođe i margarin.Zatim dodati 300gr mlevenog keksa, 200gr prah šecera,1 kašika kakaa, 2 kašike ruma po želji .Formirati kolač-ploču,na tabli,ili kalupu. Ostaviti da se stegne i ohladi.otopite na pari 100gr čokolade, 40gr margarina,1 kašika ulja.Umačite kolačiće sa gornje strane ili prelijte preko celog kolača u kalupu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)