NEVIDLJIVI KOLAČ SA JABUKAMA Žene u Srbiji poludele za ovim receptom, masovno se deli na mrežama
Ova popularna poslastica nastala je u Francuskoj a popularnost je stekla u Japanu. Koliko je dobra pokazuje interesovanje za nju u celom svetu. Mi vam donosimo recept , za ukusan i sladak desert ,koji se topi u ustima.

Potrebno je
3 jaja
2/3 šolje mleka, blago zagrejanog
1 kašičica ekstrakta vanile
pola šolje brašna
2 kašičice šećera u prahu
45 g istopljenog putera
pola kašičice cimeta
prstohvat soli
4 jabuke
Potreban pribor
Tepsija ili pleh
Velika posuda
Seckalica za jabuke
Napomena
Potrebno je da koristite slatke jabuke. Izaberite neku slatku vrstu, da gorčina ne bi promenila ukus.Umesto šećera, možete da koristite zaslađivač. Nemojte da se iznenadite ako se kolač podigne, nakon hlađenja će splasnuti.
Priprema
Zagrejte rernu na 170 stepeni. Tepsiju obložite papirom za pečenje. U velikoj posudi umutite zajedno mleko, jaja, puter i ekstrakt vanile. Potom brzo dodajte brašno, šećer u prahu, cimet i prašak za pecivo, so, i mešajte dok smesa ne postane glatka. Ogulite koru sa jabuka i isecite jabuke na vrlo tanke kriške, zatim ih dodajte u smesu sa testom i promešajte. Pecite oko 50 do 60 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju. Pečen kolač ostavite da se dobro ohladi, pa ga pospite šećerom u prahu ili cimetom.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.


DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Komentari (0)