NEVIDLJIVI KOLAČ SA JABUKAMA Žene u Srbiji poludele za ovim receptom, masovno se deli na mrežama
Ova popularna poslastica nastala je u Francuskoj a popularnost je stekla u Japanu. Koliko je dobra pokazuje interesovanje za nju u celom svetu. Mi vam donosimo recept , za ukusan i sladak desert ,koji se topi u ustima.
Potrebno je
3 jaja
2/3 šolje mleka, blago zagrejanog
1 kašičica ekstrakta vanile
pola šolje brašna
2 kašičice šećera u prahu
45 g istopljenog putera
pola kašičice cimeta
prstohvat soli
4 jabuke
Potreban pribor
Tepsija ili pleh
Velika posuda
Seckalica za jabuke
Napomena
Potrebno je da koristite slatke jabuke. Izaberite neku slatku vrstu, da gorčina ne bi promenila ukus.Umesto šećera, možete da koristite zaslađivač. Nemojte da se iznenadite ako se kolač podigne, nakon hlađenja će splasnuti.
Priprema
Zagrejte rernu na 170 stepeni. Tepsiju obložite papirom za pečenje. U velikoj posudi umutite zajedno mleko, jaja, puter i ekstrakt vanile. Potom brzo dodajte brašno, šećer u prahu, cimet i prašak za pecivo, so, i mešajte dok smesa ne postane glatka. Ogulite koru sa jabuka i isecite jabuke na vrlo tanke kriške, zatim ih dodajte u smesu sa testom i promešajte. Pecite oko 50 do 60 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju. Pečen kolač ostavite da se dobro ohladi, pa ga pospite šećerom u prahu ili cimetom.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)