NEVIDLJIVI KOLAČ SA JABUKAMA Žene u Srbiji poludele za ovim receptom, masovno se deli na mrežama

Ivana Pavlović

10:58

Slatki kutak 0

Ova popularna poslastica nastala je u Francuskoj a popularnost je stekla u Japanu. Koliko je dobra pokazuje interesovanje za nju u celom svetu. Mi vam donosimo recept , za ukusan i sladak desert ,koji se topi u ustima.

nevidljivi kolač od jabuka
Shutterstock

Potrebno je

3 jaja

2/3 šolje mleka, blago zagrejanog

1 kašičica ekstrakta vanile

pola šolje brašna

2 kašičice šećera u prahu

45 g istopljenog putera 

pola  kašičice cimeta

prstohvat  soli

4 jabuke

 

Potreban pribor 

Tepsija ili pleh

Velika posuda

Seckalica za jabuke

 

 

@hungryhappens

Invisible Apple Cake (full recipe is on: HungryHappens.Net) ♬ original sound - Stella Drivas

 

Napomena 

Potrebno je da koristite slatke jabuke. Izaberite neku slatku vrstu, da gorčina ne bi promenila ukus.Umesto šećera, možete da koristite zaslađivač. Nemojte da se iznenadite ako se kolač podigne, nakon hlađenja će splasnuti.

Priprema

Zagrejte rernu na 170 stepeni. Tepsiju obložite papirom za pečenje. U velikoj posudi umutite zajedno mleko, jaja, puter i ekstrakt vanile. Potom brzo dodajte brašno, šećer u prahu, cimet i prašak za pecivo, so, i mešajte dok smesa ne postane glatka. Ogulite koru sa jabuka i isecite jabuke na vrlo tanke kriške, zatim ih dodajte u smesu sa testom i promešajte. Pecite oko 50 do 60 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju. Pečen kolač ostavite da se dobro ohladi, pa ga pospite šećerom u prahu ili cimetom.

 

Komentari (0)

Loading