NEVIDLJIVI KOLAČ SA JABUKAMA Žene u Srbiji poludele za ovim receptom, masovno se deli na mrežama
Ova popularna poslastica nastala je u Francuskoj a popularnost je stekla u Japanu. Koliko je dobra pokazuje interesovanje za nju u celom svetu. Mi vam donosimo recept , za ukusan i sladak desert ,koji se topi u ustima.
Potrebno je
3 jaja
2/3 šolje mleka, blago zagrejanog
1 kašičica ekstrakta vanile
pola šolje brašna
2 kašičice šećera u prahu
45 g istopljenog putera
pola kašičice cimeta
prstohvat soli
4 jabuke
Potreban pribor
Tepsija ili pleh
Velika posuda
Seckalica za jabuke
Napomena
Potrebno je da koristite slatke jabuke. Izaberite neku slatku vrstu, da gorčina ne bi promenila ukus.Umesto šećera, možete da koristite zaslađivač. Nemojte da se iznenadite ako se kolač podigne, nakon hlađenja će splasnuti.
Priprema
Zagrejte rernu na 170 stepeni. Tepsiju obložite papirom za pečenje. U velikoj posudi umutite zajedno mleko, jaja, puter i ekstrakt vanile. Potom brzo dodajte brašno, šećer u prahu, cimet i prašak za pecivo, so, i mešajte dok smesa ne postane glatka. Ogulite koru sa jabuka i isecite jabuke na vrlo tanke kriške, zatim ih dodajte u smesu sa testom i promešajte. Pecite oko 50 do 60 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju. Pečen kolač ostavite da se dobro ohladi, pa ga pospite šećerom u prahu ili cimetom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)