ČIZKEJK U ČAŠI Mekan, lagan i ukusan, a pravi se za samo 10 minuta
Dekorativno lepi, ne peku se i osvežavaju. Brza i jednostavna priprema.
Sastojci:
200 g mlevenog keksa
50 g putera
200 g krem sira
70 ml slatke pavlake
20 g šećera u prahu
200 g bobičastog voća
1 kašičica šećera
Priprema
Mleveni keks pomešajte sa istopljenim puterom, pa dobro sjedinite. Smesu utisnite po malo u čaše u kojima ćete služiti, da lepo obloži dno. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte umućeni krem sir i sve lepo sjedinite sa mikserom. Sipajte preko keksa. Voće sa šećerom izblendajte, pa sipajte preko fila.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
Komentari (0)