ČIZKEJK ROLAT Neodoljiv, mekan, a sadrži ovu sezonsku namirnicu
Napravite čizkejk na drugačiji način. Dodajte mu bundevu i oblik rolata. Poslužite ga za slavu i gledajte koliko su gosti oduševljeni.
Potrebno je
- 3 jaja
- 200 g šećera
- 300 g pirea od pečene bundeve
- 100 g brašna
- 50 g mlevenih oraha
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- kašičica cimeta
ZA FIL
- 50 g putera (sobne temperature)
- 2 kašike prah šećera
- 400 g krema
- 100 ml slatke pavlake
Priprema
Rernu uključite i zagrejte na 180 stepeni, a pleh dimenzija 40x30 obložite pek-papirom. Jaja penasto umutite mikserom sa šećerom na najbržoj brzini. U umućena jaja dodajte pire od bundeve, a ostale suve sastojke pomešajte i dodajte prosejano u smesu. Na kraju dodajte mlevene orahe. Špatulom sjedinite sve sastojke, izlijte u pleh i pecite na temperaturi od 180 stepeni 15 minuta. Na papiru za pečenje ili na krpu pospite prah-šećer da biste dočekali pečenu koru i uvili je u rolat. Držite koru umotanu dok ne napravite krem za premazivanje. Puter dobro umutite sa šećerom u prahu, dodajte krem sir, a onda u to ulijte slatku pavlaku u tečnom stanju kako bi se krema sjedinila. Rolat pažljivo odmotajte, premažite kremom, a potom opet pažljivo umotajte, stegnite, zavijte u providnu foliju i držite u frižideru par sati.
ČOKOLADNI SUFLE Rapsodija ukusa na francuski način, za prave ljubitelje slatkiša
Neodoljiv i mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
AMERIČKE PALAČINKE Pufnaste, sočne i meke, popravljaju dan u trenu
Fenomenalne, sočne i neodoljive.
RUM TORTA Očaravajuća, nepečena poslastica skupog ukusa koja obara s nogu
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
BRESKVICE Mnogima omiljeni starinski slatkiš, a poći će vam voda na usta
Neodoljive i slatke, idealne za svečanu i slavsku trpezu.
Komentari (0)