ČIZKEJK ROLAT Neodoljiv, mekan, a sadrži ovu sezonsku namirnicu

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Napravite čizkejk na drugačiji način. Dodajte mu bundevu i oblik rolata. Poslužite ga za slavu i gledajte koliko su gosti oduševljeni.

čizkejk rolat
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 jaja
  • 200 g šećera
  • 300 g pirea od pečene bundeve
  • 100 g brašna
  • 50 g mlevenih oraha
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • kašičica cimeta

ZA FIL

  • 50 g putera (sobne temperature)
  • 2 kašike prah šećera
  • 400 g krema
  • 100 ml slatke pavlake

Priprema

Rernu uključite i zagrejte na 180 stepeni, a pleh dimenzija 40x30 obložite pek-papirom. Jaja penasto umutite mikserom sa šećerom na najbržoj brzini. U umućena jaja dodajte pire od bundeve, a ostale suve sastojke pomešajte i dodajte prosejano u smesu. Na kraju dodajte mlevene orahe. Špatulom sjedinite sve sastojke, izlijte u pleh i pecite na temperaturi od 180 stepeni 15 minuta. Na papiru za pečenje ili na krpu pospite prah-šećer da biste dočekali pečenu koru i uvili je u rolat. Držite koru umotanu dok ne napravite krem za premazivanje. Puter dobro umutite sa šećerom u prahu, dodajte krem sir, a onda u to ulijte slatku pavlaku u tečnom stanju kako bi se krema sjedinila. Rolat pažljivo odmotajte, premažite kremom, a potom opet pažljivo umotajte, stegnite, zavijte u providnu foliju i držite u frižideru par sati.

Komentari (0)

Loading