ČIZKEJK ROLAT Neodoljiv, mekan, a sadrži ovu sezonsku namirnicu
Napravite čizkejk na drugačiji način. Dodajte mu bundevu i oblik rolata. Poslužite ga za slavu i gledajte koliko su gosti oduševljeni.
Potrebno je
- 3 jaja
- 200 g šećera
- 300 g pirea od pečene bundeve
- 100 g brašna
- 50 g mlevenih oraha
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- kašičica cimeta
ZA FIL
- 50 g putera (sobne temperature)
- 2 kašike prah šećera
- 400 g krema
- 100 ml slatke pavlake
Priprema
Rernu uključite i zagrejte na 180 stepeni, a pleh dimenzija 40x30 obložite pek-papirom. Jaja penasto umutite mikserom sa šećerom na najbržoj brzini. U umućena jaja dodajte pire od bundeve, a ostale suve sastojke pomešajte i dodajte prosejano u smesu. Na kraju dodajte mlevene orahe. Špatulom sjedinite sve sastojke, izlijte u pleh i pecite na temperaturi od 180 stepeni 15 minuta. Na papiru za pečenje ili na krpu pospite prah-šećer da biste dočekali pečenu koru i uvili je u rolat. Držite koru umotanu dok ne napravite krem za premazivanje. Puter dobro umutite sa šećerom u prahu, dodajte krem sir, a onda u to ulijte slatku pavlaku u tečnom stanju kako bi se krema sjedinila. Rolat pažljivo odmotajte, premažite kremom, a potom opet pažljivo umotajte, stegnite, zavijte u providnu foliju i držite u frižideru par sati.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)