MIRIŠLJAVI MAFINI Dobri su kao i čokoladni, a mnogo su zdraviji i gotovi su za čas
Napravite zdraviju verziju mafina, sa jabukama. Ukus je izvanredan, tope se u ustima, nećete se pokajati.
Potrebno je
- 350 g brašna
- 300 ml mleka
- 2 jabuke
- 4 kašike meda
- 3 belanca
- 1 limun
- 1 prašak za pecivo
- 1 kesica cimeta
- 3 kašike maslinovog ullja
- prstohvat soli
Priprema
Oljuštite, očistite jabuke i izrendajte ih. Prelijte ih sokom od limuna. Posebno pomešajte med, ulje, mleko, prstohvat soli i narendanu koru limuna. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Umutite belanca u čvrst sneg i postepeno dodajte u prvu smesu. Izmešajte varjačom, pa dodajte jabuke i cimet. Sipajte u podmazan kalup za mafine i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Možda vas zanima:
FANTASTIČNA POSLASTICA SPREMNA OČAS POSLA Recept za ekstra sočne čokoladne mafine
Mafini su ukusni, odlično izgledaju i cela porodica ih voli
SLATKIŠ ZA POŽELETI Slatki mafini bez brašna, sve što vam je potrebno za kompletno zadovoljstvo
Lako i brzo se pravi, a svako ih obožava
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)