PREUKUSAN KOLAČ OD BAJATOG HLEBA Osvežava a pravi se brzo i lako
Ako imate u kući bajat hleb, nemojte da ga bacate. Napravite fenomenalan desert u kome će uživati svi ukućani.
Potrebno je
- 2-3 kriške hleba
- 220 g šećera
- 120 ml vode
- 1 vanilin šećera
- 2 žumanceta
- 100 g brašna
- 50 g putera
- 500 ml mleka
- 100 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
- cimet
- šlag
Priprema
Mleko, šećer, brašno i ulupana žumanca zajedno pomešajte. Sve dobro promešajte, da nema grudvica, a onda kuvajte dok smesa ne krene da ključa. Sklonite sa šporeta, pa dodajte puter, vanilin šećer i sve sjedinite. U posudu sipajte fil pa ga pokrijte providnom folijom, pa ostavite u frižideru da se ohladi. Istopite malo putera u tiganju, pa tostirajte hleb sa obe strane. Odložite sa strane. Pomešajte vodu i 120 g šećera u šerpi, pa kuvajte dok se šećer ne istopi. Prelijte vruć hleb hladnim sirupom. Umutite dobro slatku pavlaku, pa joj dodajte ohlađeni fil i sjedinite mikserom. Poređajte hleb koji ste iseckali u dekorativne čaše, pa sipajte preko fil, a onda ukrasite šlagom i pospite cimetom. Prijatno !
KOKOS TORTA Mirisna poslastica koja uspeva svima, a budi sva čula
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
KNEDLE SA ČOKOLADOM Klasik na drugačiji način koji će obožavati i najmlađi
Slatke i drugačije, nema ko vam neće tražiti recept.
TART SA ŠLJIVAMA Mirisni voćni kolač od kog će vam poći voda na usta, za sve važne događaje
Sočan i sladak, ukućani će stajati u redu za još.
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
VANILA TIRAMISU Još kremastiji i sočniji od originala, a zamirisaće cela kuća
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kafe i slatkiša.
Komentari (0)