PREUKUSAN KOLAČ OD BAJATOG HLEBA Osvežava a pravi se brzo i lako
Ako imate u kući bajat hleb, nemojte da ga bacate. Napravite fenomenalan desert u kome će uživati svi ukućani.
Potrebno je
- 2-3 kriške hleba
- 220 g šećera
- 120 ml vode
- 1 vanilin šećera
- 2 žumanceta
- 100 g brašna
- 50 g putera
- 500 ml mleka
- 100 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
- cimet
- šlag
Priprema
Mleko, šećer, brašno i ulupana žumanca zajedno pomešajte. Sve dobro promešajte, da nema grudvica, a onda kuvajte dok smesa ne krene da ključa. Sklonite sa šporeta, pa dodajte puter, vanilin šećer i sve sjedinite. U posudu sipajte fil pa ga pokrijte providnom folijom, pa ostavite u frižideru da se ohladi. Istopite malo putera u tiganju, pa tostirajte hleb sa obe strane. Odložite sa strane. Pomešajte vodu i 120 g šećera u šerpi, pa kuvajte dok se šećer ne istopi. Prelijte vruć hleb hladnim sirupom. Umutite dobro slatku pavlaku, pa joj dodajte ohlađeni fil i sjedinite mikserom. Poređajte hleb koji ste iseckali u dekorativne čaše, pa sipajte preko fil, a onda ukrasite šlagom i pospite cimetom. Prijatno !
POSNE BOMBICE OD SAMO 2 SASTOJKA Naprave se brzinom svetlosti, a smažu još brže
Gotove za tren oka, a nema ko ih ne voli.
LAŽNA KREMPITA ZALUDELA DOMAĆICE NA MREŽAMA Pravi se duplo lakše
Sočan i mekan desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
ĆETEN ALVA ZA PRAVE SLADOKUSCE Klasik koji vekovima ne izlazi iz mode
Savršeno ide uz kafu ili čaj.
TRILEĆE SA PISTAĆIMA SOČNIJE OD KLASIČNOG Zbog njega svaka dijeta pada u vodu
Kremast i neodoljiv desert za prave sladokusce.
DOMAĆI KAFE LATE SA BUNDEVOM Kad ga jednom probate zaboravićete na kafić
Priprema je jednnostavna, a zamirisaće cela kuća.
Komentari (0)