URMAŠICE PO STAROM BAKINOM RECEPTU Skroz slatke, tope se u ustima
Trik za savršene urmašice postoji. Sastoji se u tome da ih prelijete sa sirupom čim ih izvadite iz rerne.
Potrebno je
Testo
- 450 g brašna
- 2 jaja
- 2 šoljice (od 100 ml) šećera
- 2 šoljice ulja
- 1 prašak za pecivo
Preliv
- 7 šoljica šećera
- 7 šoljica vode
- 1 kesica vanil šećera
- 1 limun
Priprema
Priprema testa Jaja i šećer umutite u činiji. Dodajte im ulje pa mutite dok masa ne postane glatka. Malo po malo dodajte brašno sa praškom za pecivo, pa na kraju rukom umesitie glatko testo. Uzimajte po malo testa i dlanovima oblikujte kuglice pa od njih valjke. U podmazan pleh ređajte urmašice pa viljuškom odozgo napraviti šaru. Pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta na 200 stepeni,tj. dok ne porumene.
Priprema preliva Skuvajte vodu, oba šećera i limun isečen na kolutove. Kada se preliv zgusne prelijte njim vruće urmašice. Posle nekoliko minuta okrenite urmašice da dobro upiju preliv. Ostavite da odstoje preko noći.
FRANCUSKA KREMPITA Ako volite klasičnu, ovu ćete obožavati, mekana kao duša
Drugačija i preukusna, oduševićete i one koji ne vole slatko.
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
POSLASTICE ZA USKRS Ukusa koji se pamti i raskošnog izgleda, za pravo uživanje
Saher torta, kolač sa orahom, ruske šubare ili baklava, otopićete se od miline.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
Komentari (0)