URMAŠICE PO STAROM BAKINOM RECEPTU Skroz slatke, tope se u ustima

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Trik za savršene urmašice postoji. Sastoji se u tome da ih prelijete sa sirupom čim ih izvadite iz rerne.

URMAŠICE
Shutterstock

Potrebno je

Testo

  • 450 g brašna
  • 2 jaja
  • 2 šoljice (od 100 ml) šećera
  • 2 šoljice ulja
  • 1 prašak za pecivo

 Preliv

  • 7 šoljica šećera
  • 7 šoljica vode
  • 1 kesica vanil šećera
  • 1 limun

 

Priprema

Priprema testa Jaja i šećer umutite u činiji. Dodajte im ulje pa mutite dok masa ne postane glatka. Malo po malo dodajte brašno sa praškom za pecivo, pa na kraju rukom umesitie glatko testo. Uzimajte po malo testa i dlanovima oblikujte kuglice pa od njih valjke. U podmazan pleh ređajte urmašice pa viljuškom odozgo napraviti šaru. Pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta na 200 stepeni,tj. dok ne porumene.

Priprema preliva Skuvajte vodu, oba šećera i limun isečen na kolutove. Kada se preliv zgusne prelijte njim vruće urmašice. Posle nekoliko minuta okrenite urmašice  da dobro upiju preliv. Ostavite da odstoje preko noći.

Komentari (0)

Loading