URMAŠICE PO STAROM BAKINOM RECEPTU Skroz slatke, tope se u ustima
Trik za savršene urmašice postoji. Sastoji se u tome da ih prelijete sa sirupom čim ih izvadite iz rerne.

Potrebno je
Možda vas zanima:

URMAŠICE Starinski slatkiš koji pomera granice dobrog ukusa, po receptu teta Savke
Orijentalni kolač kome popularnost samo raste, za pravo uživanje.

URMAŠICE Starinski kolači od prhkog testa koji bude nostalgiju na prošla vremena
Sočan spoj prhkog testa i slatkog sirupa, za kolačiće koji se pamte.

POSNE URMAŠICE Slatke i neodoljive, nimalo ne zaostaju za njihovom mrsnom verzijom
Ako volite urmašice, možete da ih napravite i u dane posta.

URMAŠICE Slatke i neodoljive, po starom, tradicionalnom receptu
Tope se u ustima, najbolje odmah stavite duplu meru.
Testo
- 450 g brašna
- 2 jaja
- 2 šoljice (od 100 ml) šećera
- 2 šoljice ulja
- 1 prašak za pecivo
Preliv
- 7 šoljica šećera
- 7 šoljica vode
- 1 kesica vanil šećera
- 1 limun
Priprema
Priprema testa Jaja i šećer umutite u činiji. Dodajte im ulje pa mutite dok masa ne postane glatka. Malo po malo dodajte brašno sa praškom za pecivo, pa na kraju rukom umesitie glatko testo. Uzimajte po malo testa i dlanovima oblikujte kuglice pa od njih valjke. U podmazan pleh ređajte urmašice pa viljuškom odozgo napraviti šaru. Pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta na 200 stepeni,tj. dok ne porumene.
Priprema preliva Skuvajte vodu, oba šećera i limun isečen na kolutove. Kada se preliv zgusne prelijte njim vruće urmašice. Posle nekoliko minuta okrenite urmašice da dobro upiju preliv. Ostavite da odstoje preko noći.

KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

NEODOLJIVA TORTICA OD LIMUNA Uživajte u mirisu koji će ispuniti vaš dom
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, ukusa za pamćenje.

NEODOLJIVE ČOKO KOCKE Posni kolač mekan kao duša, a uspeva i početnicima
Slatke i kremaste, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

EGIPATSKI KOLAČ Desert sa medom i bademom koji se topi u ustima
Drugačiji i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LAVA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Klasik u punom sjaju, kao osmišljen za dolazak iznenadnih gostiju
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.
Komentari (0)