URMAŠICE PO STAROM BAKINOM RECEPTU Skroz slatke, tope se u ustima
Trik za savršene urmašice postoji. Sastoji se u tome da ih prelijete sa sirupom čim ih izvadite iz rerne.
Potrebno je
Testo
- 450 g brašna
- 2 jaja
- 2 šoljice (od 100 ml) šećera
- 2 šoljice ulja
- 1 prašak za pecivo
Preliv
- 7 šoljica šećera
- 7 šoljica vode
- 1 kesica vanil šećera
- 1 limun
Priprema
Priprema testa Jaja i šećer umutite u činiji. Dodajte im ulje pa mutite dok masa ne postane glatka. Malo po malo dodajte brašno sa praškom za pecivo, pa na kraju rukom umesitie glatko testo. Uzimajte po malo testa i dlanovima oblikujte kuglice pa od njih valjke. U podmazan pleh ređajte urmašice pa viljuškom odozgo napraviti šaru. Pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta na 200 stepeni,tj. dok ne porumene.
Priprema preliva Skuvajte vodu, oba šećera i limun isečen na kolutove. Kada se preliv zgusne prelijte njim vruće urmašice. Posle nekoliko minuta okrenite urmašice da dobro upiju preliv. Ostavite da odstoje preko noći.
Možda vas zanima:
POSNE URMAŠICE Slatke i neodoljive, nimalo ne zaostaju za njihovom mrsnom verzijom
Ako volite urmašice, možete da ih napravite i u dane posta.
URMAŠICE Slatke i neodoljive, po starom, tradicionalnom receptu
Tope se u ustima, najbolje odmah stavite duplu meru.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
Komentari (0)