ČUPAVCI DUPLO JEFTINIJI OD ONIH KLASIČNIH Jednako odličnog ukusa, a posni na vodi

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Napravite čupavce posne na vodi . Toliko su dobri da stavite odmah duplu meru.

čupavci
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g brašna
  • 400 g šećera
  • 400 ml vode
  • 50 g griza
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g kokosovog brašna
  • 50 g kakao praha
  • 1 kašika alkoholnog širćeta

Priprema

Pomešajte u činiji pšenično brašno, griz, šećer, prašak za pecivo i vanilin šećer. Potom dodajte 200 ml vode i kašiku alkoholnog sirćeta. Umutite dobro sve pa sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200 stepeni dok se patišpanj ne odvoji od ivice pleha. Ohlađen kolač isecite na kocke. Sipajte u šerpu 200 mililitara vode, dodajte 200 grama šećera i kakao praha pa stavite na ringlu da se kuva. Čim proključa, skinite sa ringle i ostavite da se malo ohladi. Sipajte kokosovo brašno u dubok tanjir. Spuštajte kocke patišpanja viljuškom u preliv od vode, šećera i kakao praha, pa odmah posle u posudu sa kokosovim brašnom. Vaši čupavci su spremni. Prijatno !

Komentari (0)

Loading