POSNA REFORMA HIT NA SLAVAMA Čokoladna fantazija u spoju sa orasima
Ako postite i pripremate slavu, napravite Reforma tortu. Može da bude posna, a i dalje je čarobna i osvaja na prvi zalogaj. Potrebno je samo da zamenite par namirnica onim odgovarajučim i to je sve. Bon appetit!

Potrebno je
Za kore
- 150 g meda
- 100 g šećera
- 3 šoljice vode
- 200 g brašna
- 150 g mlevenih oraha
- 1 kašičica sode bikarbone
- malo cimeta
Za fil
- 300 g mlevenih oraha
- 250 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- šoljica vode
- 100 g crne čokolade za kuvanje
- 1 margarin (250 g)
Za ukrašavanje
- malo mlevenih oraha
- i sojinog šlaga
Priprema
U jednoj posudi pomešajte med, vodu i šećer da se ujednači masa. U drugoj posudi pomešajte brašno i ostale suve sastojke. Dodajte ih u smesu sa medom, pa varjačom dobro sjedinite. Veliki pleh obložite papirom za pečenje, pa masu ravnomerno rasporedite. Pecite koru 20 minuta na temperaturi od 175 stepeni. Pečenu i prohlađenu koru podelite na tri dela. U jedan sud stavite šećer i vanilin šećer, pa ih prelijte šoljicom vode, zatim na vatri zagrejte do ključanja. U otopljeni šećer odmah dodajte mlevene orahe i izlomljenu čokoladu. Promešajte sve dobro da se sastojci ravnomerno sjedine. Zasebno umutite margarin penasto, pa spojite sa prohlađenim orasima. Kore premažite filom, ali ostavite deo za premazivanje i sa strane. Pospite odozgo mlevenim orasima i ukrasite biljnim šlagom. Ostavite tortu da odstoji bar jedan dan na hladnom mestu.

LAVA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Klasik u punom sjaju, kao osmišljen za dolazak iznenadnih gostiju
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.

NAJLAKŠI RECEPT ZA TIRAMISU U ČAŠI Jednostavnije od ovoga ne može
Jednostavni italijanski slatkiš kao osmišljen za iznenadne goste.

NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.

MEDENJACI Mekani i ukusni, a super idu uz čaj ili kafu
Bićete oduševljeni ukusom, a zasladiće vas u trenu.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Sočan i mekan, a med mu daje poseban šmek.
Komentari (0)