POSNA REFORMA HIT NA SLAVAMA Čokoladna fantazija u spoju sa orasima
Ako postite i pripremate slavu, napravite Reforma tortu. Može da bude posna, a i dalje je čarobna i osvaja na prvi zalogaj. Potrebno je samo da zamenite par namirnica onim odgovarajučim i to je sve. Bon appetit!
Potrebno je
Za kore
- 150 g meda
- 100 g šećera
- 3 šoljice vode
- 200 g brašna
- 150 g mlevenih oraha
- 1 kašičica sode bikarbone
- malo cimeta
Za fil
- 300 g mlevenih oraha
- 250 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- šoljica vode
- 100 g crne čokolade za kuvanje
- 1 margarin (250 g)
Za ukrašavanje
- malo mlevenih oraha
- i sojinog šlaga
Priprema
U jednoj posudi pomešajte med, vodu i šećer da se ujednači masa. U drugoj posudi pomešajte brašno i ostale suve sastojke. Dodajte ih u smesu sa medom, pa varjačom dobro sjedinite. Veliki pleh obložite papirom za pečenje, pa masu ravnomerno rasporedite. Pecite koru 20 minuta na temperaturi od 175 stepeni. Pečenu i prohlađenu koru podelite na tri dela. U jedan sud stavite šećer i vanilin šećer, pa ih prelijte šoljicom vode, zatim na vatri zagrejte do ključanja. U otopljeni šećer odmah dodajte mlevene orahe i izlomljenu čokoladu. Promešajte sve dobro da se sastojci ravnomerno sjedine. Zasebno umutite margarin penasto, pa spojite sa prohlađenim orasima. Kore premažite filom, ali ostavite deo za premazivanje i sa strane. Pospite odozgo mlevenim orasima i ukrasite biljnim šlagom. Ostavite tortu da odstoji bar jedan dan na hladnom mestu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)