POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Mekana fantazija sa makom koja se topi u ustima

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Nemate ideju šta da napravite za posnu slavu? Napravite ovaj fenomenalni kolač sa makom i jabukama, nećete se pokajati.

posni kolač sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je

  • 100 g mlevenog maka
  • 5 rendanih jabuka
  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja griza
  • 1/2 šolje šećera
  • 1 šolja ulja

Za glazuru

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 ml biljne pavlake
  • 5 kašika džema po želji

Priprema

Jabuke očistite i narendajte, iscedite, dodajte šećer, ulje, brašno, griz, mak i dobro izmešajte. Sipajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Kad se prohladi, namažite džemom. Za glazuru, dodajte pavlaku do ključanja, sklonite sa šporeta, dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Prelijte ohlađen kolač i ostavite da se glazura stegne.

Komentari (0)

Loading