KAPRI TORTA SA JAGODAMA Fenomenalna poslastica koja se topi u ustima, stavite odmah duplu meru
Neodoljivo slatka, osvežavajuća, a osvaja na prvi zalogaj. U savršenom spoju voća i čokolade.
Potrebno je
Za koru
- 9 belanaca
- 300 g šećera
- 2 kašike brašna
- 1 kašika sirćeta
Za žele
- 500 g jagoda
- 300 g šećera
- 80 g pudinga od jagoda
Za glazuru
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
Za fil
- 600 ml mleka
- 80 g pudinga od vanile
- 300 g šećera
- 9 žumanaca
- 250 g margarina
- 200 ml slatke pavlake
Priprema
Pravite koru tako što umutite belanca sa šećerom u čvrst šne, pa dodate brašno i sirće i polako promešaje. Zatim smesu prelijte u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Da biste dobili žele pomešajte jagode sa šećerom i kuvajte, uz povremeno mešanje,dok ne provri. Onda dodajte puding i mešajte sve vreme. Preko ohlađene kore sipajte vruć žele. Otopite čokoladu sa uljem pa tu glazuru kada se ohladi, prelijte preko želea. Šećer i žumanca umutite pa dodajte puding pa sjedinite dobro. Stavite mleko na vatru da provri pa dodajte smesu sa žumancima i mešajte, da se zgusne. Zatim pokrijte providnom folijom i pustite da se ohladi. Dodajte margarin sobne temeprature pa umutite. Fil premažite preko čokolade. Umutite slatku pavlaku i premažite celu tortu. Prijatno!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)