KAPRI TORTA SA JAGODAMA Fenomenalna poslastica koja se topi u ustima, stavite odmah duplu meru
Neodoljivo slatka, osvežavajuća, a osvaja na prvi zalogaj. U savršenom spoju voća i čokolade.
Potrebno je
Za koru
- 9 belanaca
- 300 g šećera
- 2 kašike brašna
- 1 kašika sirćeta
Za žele
- 500 g jagoda
- 300 g šećera
- 80 g pudinga od jagoda
Za glazuru
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
Za fil
- 600 ml mleka
- 80 g pudinga od vanile
- 300 g šećera
- 9 žumanaca
- 250 g margarina
- 200 ml slatke pavlake
Priprema
Pravite koru tako što umutite belanca sa šećerom u čvrst šne, pa dodate brašno i sirće i polako promešaje. Zatim smesu prelijte u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Da biste dobili žele pomešajte jagode sa šećerom i kuvajte, uz povremeno mešanje,dok ne provri. Onda dodajte puding i mešajte sve vreme. Preko ohlađene kore sipajte vruć žele. Otopite čokoladu sa uljem pa tu glazuru kada se ohladi, prelijte preko želea. Šećer i žumanca umutite pa dodajte puding pa sjedinite dobro. Stavite mleko na vatru da provri pa dodajte smesu sa žumancima i mešajte, da se zgusne. Zatim pokrijte providnom folijom i pustite da se ohladi. Dodajte margarin sobne temeprature pa umutite. Fil premažite preko čokolade. Umutite slatku pavlaku i premažite celu tortu. Prijatno!
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)