KAPRI TORTA SA JAGODAMA Fenomenalna poslastica koja se topi u ustima, stavite odmah duplu meru
Neodoljivo slatka, osvežavajuća, a osvaja na prvi zalogaj. U savršenom spoju voća i čokolade.

Potrebno je
Za koru
- 9 belanaca
- 300 g šećera
- 2 kašike brašna
- 1 kašika sirćeta
Za žele
- 500 g jagoda
- 300 g šećera
- 80 g pudinga od jagoda
Za glazuru
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
Za fil
- 600 ml mleka
- 80 g pudinga od vanile
- 300 g šećera
- 9 žumanaca
- 250 g margarina
- 200 ml slatke pavlake
Priprema
Pravite koru tako što umutite belanca sa šećerom u čvrst šne, pa dodate brašno i sirće i polako promešaje. Zatim smesu prelijte u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Da biste dobili žele pomešajte jagode sa šećerom i kuvajte, uz povremeno mešanje,dok ne provri. Onda dodajte puding i mešajte sve vreme. Preko ohlađene kore sipajte vruć žele. Otopite čokoladu sa uljem pa tu glazuru kada se ohladi, prelijte preko želea. Šećer i žumanca umutite pa dodajte puding pa sjedinite dobro. Stavite mleko na vatru da provri pa dodajte smesu sa žumancima i mešajte, da se zgusne. Zatim pokrijte providnom folijom i pustite da se ohladi. Dodajte margarin sobne temeprature pa umutite. Fil premažite preko čokolade. Umutite slatku pavlaku i premažite celu tortu. Prijatno!

KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA SAHER TORTA Neodoljiva poslastica sa džemom koja ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena i slatka, uzećete parče više.

PIJANA TORTA SA VIŠNJAMA ZA USKRS Polovina nestane dok trepnete
Sočna i osvežavajuća, nema ko vam neće tražiti recept.

ČOKOLADNE KARAMEL ŠTANGLICE Brzi desert kada vam se jede nešto slatko, a super i kao užina
U savršenom spoju sa kremastom karamelom, bićete oduševljeni.

NJUJORŠKI ČIZKEJK Kremast i lagan desert topi se u ustima
Sočan i sladak, ovakav do sada niste jeli.
Komentari (0)