KAPRI TORTA SA JAGODAMA Fenomenalna poslastica koja se topi u ustima, stavite odmah duplu meru

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Neodoljivo slatka, osvežavajuća, a osvaja na prvi zalogaj. U savršenom spoju voća i čokolade.

kapri torta
Shutterstock

Potrebno je

Za koru

  • 9 belanaca
  • 300 g šećera
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika sirćeta

Za žele

  • 500 g jagoda
  • 300 g šećera
  • 80 g pudinga od jagoda

Za glazuru

  • 100 g čokolade za kuvanje 
  • 2 kašike ulja

Za fil

  • 600 ml mleka
  • 80 g pudinga od vanile 
  • 300 g šećera
  • 9 žumanaca
  • 250 g margarina
  • 200 ml slatke pavlake 

Priprema

Pravite koru tako što umutite belanca sa šećerom u čvrst šne, pa dodate brašno i sirće i polako promešaje. Zatim smesu prelijte u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.  Da biste dobili žele pomešajte jagode sa šećerom i kuvajte, uz povremeno mešanje,dok ne provri. Onda dodajte puding i mešajte sve vreme. Preko ohlađene kore sipajte vruć žele. Otopite čokoladu sa uljem pa tu glazuru kada se ohladi, prelijte preko želea. Šećer i žumanca umutite pa dodajte puding pa sjedinite dobro. Stavite mleko na vatru da provri pa dodajte smesu sa žumancima i mešajte, da se zgusne. Zatim pokrijte providnom folijom i pustite da se ohladi. Dodajte margarin sobne temeprature pa umutite. Fil premažite preko čokolade. Umutite slatku pavlaku i premažite celu tortu. Prijatno!

Komentari (0)

Loading