MEDENE VANILICE U OBLIKU SRCA Preslatke i ukusne, svi će vam tražiti recept
Vanilice su ukusni, starinski kolači savršeni za slavsku ili prazničnu trpezu. Mogu da se prave sa različitim sastojcima, da budu posne. Mi vam donosimo recept za neodoljive vanilice u obliku srca, koje će ulepšati sto i oduševiti goste.
Potrebno je
- 500 g brašna
- 250 g masti
- 6 kašika šećera
- 2 žumanceta
- 1 jaje
- sok i korica od jednog limuna
- džem po izboru
- šećer u prahu
Priprema
Umutite viljuškom mast, žumanca, šećer, jaje, sok i koru od limuna. Smesi postepeno dodajte brašno pa zamesite testo. Oklagijom testo razvucite pa vadite srca uz pomoć kalupa. Stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Kada se delovi vanilice (srca) ohlade, spajajte ih džemom, po dva, pa valjajte u prah šećer. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNE VANILICE Osvajaju na prvi zalogaj, a nimalo ne zaostaju za njihovom mrsnom verzijom
Vanilice možete da napravite u posnoj verziji, podjednako su ukusne.
FENOMENALNE VANILICE Po tradicionalnom receptu, prste da poližete
Ovi slatki kolačići nestanu sa stola odmah, zato odmah stavite duplu meru.
CVETIĆI VANILICE Po starom receptu, tope se u ustima, a posne
Dekorativno prelepo izgledaju, još su boljeg ukusa, a posne. Napravite ove savršene, cvetiće vanilice i obradujte goste na slavskoj trpezi.
VANILICE OD SAMO TRI SASTOJKA Prave se brzo, a tope se u ustima
Vanilice mogu da se prave na više načina. Tajna je ta da ostanu bele i ne porumene. Probajte nač recept od samo 3 sastojka.
MANASTIRSKI KOLAČ Jeftin desert skupog ukusa idealan za dane strogog posta
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah.
ŠAH TORTA Starinska poslastica za sva vremena i prilike, a zbog izgleda će je obožavati najmlađi
Nekada je bila neizostavni deo svake svečanosti, a danas je zaboravljena.
SLADOLED TORTA SA JAGODAMA Fenomenalna poslastica koja miriše na ljubav
Poslastica idealna za tople dane nikoga neće ostaviti ravnodušnim, najbolje odmah stavite duplu meru.
ČUPAVCI NA VODI Nedoljivi desert za dane strogog posta koji nimalo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasične čupavce, ove ćete obožavati.
FRANCUSKA KREMPITA Ako volite klasičnu, ovu ćete obožavati, mekana kao duša
Drugačija i preukusna, oduševićete i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)