KROŠTULE Starinska poslastica koja osvaja na prvi zalogaj Imamo tradicionalni recept
Ovaj slatkiš uspeće svima, pa i potpunim početnicima. Toliko su dobre, da stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 550 g brašna
- 50 g šećera
- 3 žumanaca
- 100 ml ulja
- 500 ml ulja za prženje
- 150 ml mleka
- 100 ml rakije
- korica od ½ limuna
- 1 vanilin šećer
- 1 prstohvat soli
- za posipanje
- 100 g šećera u prahu
Priprema:
Sipajte u posudu šećer, vanilin šećer, mleko, rakiju, ulje i dodajte žumance. Narendajte limunovu koricu i ubacite u posudu. Dodajte so, pa ručno dobro izmešajte smesu. Dodajte brašno, pa sve dobro sjedinite. Prekrijte dobijeno testo providnom folijom i ostavite da odmara 30 min. Razvaljajte testo debljine 5 milimetara na pobrašnjenoj podlozi. Od testa napravite oblik kvadrata, pa ga režite na trake dužine 7 cm. Pojedinačno trake u sredini zarežite nožićem, pa kroz taj otvor provucite jedan kraj testa. Pržite kroštule na srednje jakoj vatri na zagrejanom ulju, dok ne dobiju zlatnu boju, s obe strane. Stavite na ubrus da se ocede od masnoće pa ih, dok su tople, pospite šećerom u prahu.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)