KREMASTI KADAIF Neodoljiv i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru
Jede vam se nešto slatko ali nemate ideju šta da napravite? Imamo predlog za vas. Napravite ovaj fenomenalni kadaif, sočan i sladak.
Potrebno je
- 400 g kadaifa
- 200 g istopljenog putera
- 3 čaše (200 ml) šećera
- 3 čaše vode
- 1 kašika soka od limuna
Za fil:
- 6 žumanaca
- 6 čaša mleka
- 1 čaša šećera
- 7 kašika griza
- 2 kašike gustina
- 1 vanilin šećer
- 2 kesice šlaga
Priprema:
Kadaif rastresite i stavite u tepsiju, pospite istopljenim puterom i pecite na 180 stepeni dok ne porumeni, oko 20 minuta. Ostavite da se prohladi. Kuvajte vodu i šećer na umerenoj temperaturi 5 minuta i odmah prelijte kadaif. Ostavite da se ohladi. Žumanca umutite sa šećerom penasto, dodajte griz, gustin, vanilin šećer i mleko. Izmešajte i stavite na tihu vatru da se kuva. Povremeno promešajte, a kada se dobro zagreje stalno mešajte dok se krem ne zgusne (3-4 minuta). Pazite da ne provri. Kad se prohladi stavite preko kadaifa. Odozgo premažite umućenim šlagom prema uputstvu sa kesice.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)