POSNA ROZEN TORTA SA MAKOM Otopićete se od miline, još je bolja od one klasične
Ako volite rozen tortu, ovu sa makom ćete obožavati. Neodoljivo slatka i drugačija, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- pakovanje posnih kora za rozen tortu
- 1/2 kg maka
- 1/2 kg šećera
- 300 g vode
- 1 posni margarin
- 200 g prah šećera
- 1 limun
- 3 kašike vrele vode
- 3 kašike vrele vode
- malo ulja
Priprema
Šećer i vodu stavite na vatru, da provre, pa lagano poparite mak i dodajte 1 margarin. Pomešajte sok od limuna i vodu, pa time premažite kore, zatim filujte makom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Napravite fondan od prah šećera umućenog sa vrelom vodom i uljem. Na kraju, premažite fondanom poslednju koru.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)