POSNA ROZEN TORTA SA MAKOM Otopićete se od miline, još je bolja od one klasične
Ako volite rozen tortu, ovu sa makom ćete obožavati. Neodoljivo slatka i drugačija, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- pakovanje posnih kora za rozen tortu
- 1/2 kg maka
- 1/2 kg šećera
- 300 g vode
- 1 posni margarin
- 200 g prah šećera
- 1 limun
- 3 kašike vrele vode
- 3 kašike vrele vode
- malo ulja
Priprema
Šećer i vodu stavite na vatru, da provre, pa lagano poparite mak i dodajte 1 margarin. Pomešajte sok od limuna i vodu, pa time premažite kore, zatim filujte makom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Napravite fondan od prah šećera umućenog sa vrelom vodom i uljem. Na kraju, premažite fondanom poslednju koru.
BEZE TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Zbog nje se krši svaka dijeta
Kremasta i lagana, uzećete parče više.
KOLAČ MEDENO SRCE SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Gotov očas posla, a miluje nepca
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
ORASNICE IZ BAKINE SVESKE ZA NAJLEPŠU SLAVU Klasik koji nikada ne izlazi iz mode
I dupla mera će biti malo.
PESAK TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Kremasta poslastica ukusa kao da ste pravili satima
Pravi se maltene sama, a osvaja na prvi zalogaj.
OBLANDA SA SMOKVAMA BUDI NOSTALGIJU Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Komentari (0)