POSNA ROZEN TORTA SA MAKOM Otopićete se od miline, još je bolja od one klasične
Ako volite rozen tortu, ovu sa makom ćete obožavati. Neodoljivo slatka i drugačija, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- pakovanje posnih kora za rozen tortu
- 1/2 kg maka
- 1/2 kg šećera
- 300 g vode
- 1 posni margarin
- 200 g prah šećera
- 1 limun
- 3 kašike vrele vode
- 3 kašike vrele vode
- malo ulja
Priprema
Šećer i vodu stavite na vatru, da provre, pa lagano poparite mak i dodajte 1 margarin. Pomešajte sok od limuna i vodu, pa time premažite kore, zatim filujte makom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Napravite fondan od prah šećera umućenog sa vrelom vodom i uljem. Na kraju, premažite fondanom poslednju koru.
KOLAČ SA MAKOM I BELOM ČOKOLADOM Aromatični desert mekan kao duša, a nema paljenja rerne
Fenomenalan desert oduševiće i one izbirljive.
GURABIJE Sočni slatkiš koji su sve bake znale da prave, a svi vole da ga jedu, donosi duh Dalekog istoka
Mekane i sočne, nema ko vam neće tražiti parče više.
TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša
Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.
LENJA PITA Omiljeni kolač sa jabukama po receptu bez premca, za savršenu nedelju
Klasik koji s vremenom samo dobija na popularnosti, prste da poližete.
ZDRAV BRAUNI SA JABUKAMA Svi ga vole, a gotov je začas, za uživanje u vikendu
Mekan kolač koji se topi u ustima, za prave sladokusce.
Komentari (0)