ROLAT SA ŠLJIVAMA Fenomenalna poslastica koja osvaja na prvi zalogaj, ovakvu do sada niste jeli
Preukusan slatkiš idealan za hladne zimske dane.
Potrebno je
- 1 kg šljiva
- 4 jaja
- 150 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 kašičica cimeta
- 100 ml ulja
- 200 g brašna
- 4 kašike kisele pavlake
- pola kesice praška za pecivo
Priprema
Šljive isecite na kriške pa ih poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pospite kašikom šećera i stavite u rernu. Pecite oko 5 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Izvadite i sačekajte 2 minuta da se prohlade. Jaja sa šećerom i vanilom penasto umutite, pa dodajte pavlaku i ulje, brašno i prašak za pecivo. Mutite sastojke da se sjedine i da ne bude grudvica. Prelijte preko šljiva i pecite 20 minuta na 200 stepeni. Stavite na pečen kolač papir za pečenje pa okrenite da šljive budu gore. Pustite da se prohladi 10 minuta, pa urolajte. Ohlađen kolač secite i služite. Bon appetit!
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)