ROLAT SA ŠLJIVAMA Fenomenalna poslastica koja osvaja na prvi zalogaj, ovakvu do sada niste jeli
Preukusan slatkiš idealan za hladne zimske dane.
Potrebno je
- 1 kg šljiva
- 4 jaja
- 150 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 kašičica cimeta
- 100 ml ulja
- 200 g brašna
- 4 kašike kisele pavlake
- pola kesice praška za pecivo
Priprema
Šljive isecite na kriške pa ih poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pospite kašikom šećera i stavite u rernu. Pecite oko 5 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Izvadite i sačekajte 2 minuta da se prohlade. Jaja sa šećerom i vanilom penasto umutite, pa dodajte pavlaku i ulje, brašno i prašak za pecivo. Mutite sastojke da se sjedine i da ne bude grudvica. Prelijte preko šljiva i pecite 20 minuta na 200 stepeni. Stavite na pečen kolač papir za pečenje pa okrenite da šljive budu gore. Pustite da se prohladi 10 minuta, pa urolajte. Ohlađen kolač secite i služite. Bon appetit!
KOLAČ SA MAKOM I BELOM ČOKOLADOM Aromatični desert mekan kao duša, a nema paljenja rerne
Fenomenalan desert oduševiće i one izbirljive.
GURABIJE Sočni slatkiš koji su sve bake znale da prave, a svi vole da ga jedu, donosi duh Dalekog istoka
Mekane i sočne, nema ko vam neće tražiti parče više.
TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša
Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.
LENJA PITA Omiljeni kolač sa jabukama po receptu bez premca, za savršenu nedelju
Klasik koji s vremenom samo dobija na popularnosti, prste da poližete.
ZDRAV BRAUNI SA JABUKAMA Svi ga vole, a gotov je začas, za uživanje u vikendu
Mekan kolač koji se topi u ustima, za prave sladokusce.
Komentari (0)