ROLAT SA ŠLJIVAMA Fenomenalna poslastica koja osvaja na prvi zalogaj, ovakvu do sada niste jeli
Preukusan slatkiš idealan za hladne zimske dane.
Potrebno je
- 1 kg šljiva
- 4 jaja
- 150 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 kašičica cimeta
- 100 ml ulja
- 200 g brašna
- 4 kašike kisele pavlake
- pola kesice praška za pecivo
Priprema
Šljive isecite na kriške pa ih poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pospite kašikom šećera i stavite u rernu. Pecite oko 5 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Izvadite i sačekajte 2 minuta da se prohlade. Jaja sa šećerom i vanilom penasto umutite, pa dodajte pavlaku i ulje, brašno i prašak za pecivo. Mutite sastojke da se sjedine i da ne bude grudvica. Prelijte preko šljiva i pecite 20 minuta na 200 stepeni. Stavite na pečen kolač papir za pečenje pa okrenite da šljive budu gore. Pustite da se prohladi 10 minuta, pa urolajte. Ohlađen kolač secite i služite. Bon appetit!
BEZE TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Zbog nje se krši svaka dijeta
Kremasta i lagana, uzećete parče više.
KOLAČ MEDENO SRCE SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Gotov očas posla, a miluje nepca
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
ORASNICE IZ BAKINE SVESKE ZA NAJLEPŠU SLAVU Klasik koji nikada ne izlazi iz mode
I dupla mera će biti malo.
PESAK TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Kremasta poslastica ukusa kao da ste pravili satima
Pravi se maltene sama, a osvaja na prvi zalogaj.
OBLANDA SA SMOKVAMA BUDI NOSTALGIJU Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Komentari (0)