KOKOS BAJADERA Osvaja na prvi zalogaj, a još je bolja od one klasične
Probajte ovu drugačiju bajaderu, bićete oduševljeni ukusom. Slatka i neodoljiva, a kokos joj daje posebnu čar.
Potrebno je
- 300 g šećera
- 200 ml vode
- 250 g margarina
- 300 g mlevenog keksa
- 100 g kokosa
Za glazuru
- 100 g bele čokolade
- 3 kašike ulja
Napomena: Ako stavite posni mleveni keks i belu čokoladu, dobićete posnu verziju ove poslastice.
Priprema
Vodu i šećer sipajte u šerpicu pa stavite na vatru. Kad proključa, kuvajte još 3 do 4 minuta. Onda dodajte margarin i mešajte, sve dok se ne otopi. Dodajte mleveni keks pa sve dobro promešajte, da se sastojci sjedine. Pleh obložite papirom za pečenje pa u njega izručite smesu i ostavite da se stegne. Čokoladu otopite sa uljem na pari, pa prelijte bajaderu. Kad se stegne, secite bajaderu na štanglice.
BEZE TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Zbog nje se krši svaka dijeta
Kremasta i lagana, uzećete parče više.
KOLAČ MEDENO SRCE SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Gotov očas posla, a miluje nepca
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
ORASNICE IZ BAKINE SVESKE ZA NAJLEPŠU SLAVU Klasik koji nikada ne izlazi iz mode
I dupla mera će biti malo.
PESAK TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Kremasta poslastica ukusa kao da ste pravili satima
Pravi se maltene sama, a osvaja na prvi zalogaj.
OBLANDA SA SMOKVAMA BUDI NOSTALGIJU Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Komentari (0)