DOMAĆE KNEDLE SA JABUKAMA Po starom receptu iz kuhinje naših baka
Drugačije i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 2 - 3 jabuke
- 1 šolja brašna
- 250 g prezli
- šećer
- cimet po ukusu
- rendana korica limuna i narandže
Priprema
Jabuke izrendajte na krupno rende, pa ih ostavite da puste sok, nemojte ih gnječiti rukama. Dodajte rendanu koru limuna i narandže pa polako sipajte brašno, dok ne dobijete kompaktnu smesu. Oblikujte knedle pa ih spuštajte u ključalu vodu sa malo soli. Kuvajte ih još par minuta, nakon što isplivaju na površinu. Na kraju propržite prezle na ulju pa pomešajte sa šećerom i cimetom. Uvaljajte knedlu u mešavinu prezli i služite.
KOLAČ SA MAKOM I BELOM ČOKOLADOM Aromatični desert mekan kao duša, a nema paljenja rerne
Fenomenalan desert oduševiće i one izbirljive.
GURABIJE Sočni slatkiš koji su sve bake znale da prave, a svi vole da ga jedu, donosi duh Dalekog istoka
Mekane i sočne, nema ko vam neće tražiti parče više.
TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša
Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.
LENJA PITA Omiljeni kolač sa jabukama po receptu bez premca, za savršenu nedelju
Klasik koji s vremenom samo dobija na popularnosti, prste da poližete.
ZDRAV BRAUNI SA JABUKAMA Svi ga vole, a gotov je začas, za uživanje u vikendu
Mekan kolač koji se topi u ustima, za prave sladokusce.
Komentari (0)