DOMAĆE KNEDLE SA JABUKAMA Po starom receptu iz kuhinje naših baka

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Drugačije i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.

knedle sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 - 3 jabuke
  • 1 šolja brašna
  • 250 g prezli
  • šećer
  • cimet po ukusu
  • rendana korica limuna i narandže

Priprema

Jabuke izrendajte na krupno rende, pa ih ostavite da puste sok, nemojte ih gnječiti rukama. Dodajte rendanu koru limuna i narandže pa polako sipajte brašno, dok ne dobijete kompaktnu smesu. Oblikujte knedle pa ih spuštajte u ključalu vodu sa malo soli. Kuvajte ih još par minuta, nakon što isplivaju na površinu. Na kraju propržite prezle na ulju pa pomešajte sa šećerom i cimetom. Uvaljajte knedlu u mešavinu prezli i služite.

 

 

Komentari (0)

Loading