DOMAĆE KNEDLE SA JABUKAMA Po starom receptu iz kuhinje naših baka
Drugačije i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 2 - 3 jabuke
- 1 šolja brašna
- 250 g prezli
- šećer
- cimet po ukusu
- rendana korica limuna i narandže
Priprema
Jabuke izrendajte na krupno rende, pa ih ostavite da puste sok, nemojte ih gnječiti rukama. Dodajte rendanu koru limuna i narandže pa polako sipajte brašno, dok ne dobijete kompaktnu smesu. Oblikujte knedle pa ih spuštajte u ključalu vodu sa malo soli. Kuvajte ih još par minuta, nakon što isplivaju na površinu. Na kraju propržite prezle na ulju pa pomešajte sa šećerom i cimetom. Uvaljajte knedlu u mešavinu prezli i služite.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)