DOMAĆE KNEDLE SA JABUKAMA Po starom receptu iz kuhinje naših baka
Drugačije i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 2 - 3 jabuke
- 1 šolja brašna
- 250 g prezli
- šećer
- cimet po ukusu
- rendana korica limuna i narandže
Priprema
Jabuke izrendajte na krupno rende, pa ih ostavite da puste sok, nemojte ih gnječiti rukama. Dodajte rendanu koru limuna i narandže pa polako sipajte brašno, dok ne dobijete kompaktnu smesu. Oblikujte knedle pa ih spuštajte u ključalu vodu sa malo soli. Kuvajte ih još par minuta, nakon što isplivaju na površinu. Na kraju propržite prezle na ulju pa pomešajte sa šećerom i cimetom. Uvaljajte knedlu u mešavinu prezli i služite.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)