DOMAĆE KNEDLE SA JABUKAMA Po starom receptu iz kuhinje naših baka
Drugačije i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.

Potrebno je
- 2 - 3 jabuke
- 1 šolja brašna
- 250 g prezli
- šećer
- cimet po ukusu
- rendana korica limuna i narandže
Priprema
Jabuke izrendajte na krupno rende, pa ih ostavite da puste sok, nemojte ih gnječiti rukama. Dodajte rendanu koru limuna i narandže pa polako sipajte brašno, dok ne dobijete kompaktnu smesu. Oblikujte knedle pa ih spuštajte u ključalu vodu sa malo soli. Kuvajte ih još par minuta, nakon što isplivaju na površinu. Na kraju propržite prezle na ulju pa pomešajte sa šećerom i cimetom. Uvaljajte knedlu u mešavinu prezli i služite.

POSNI PAŠA LOKUM Ovo voće mu daje posebnu draž, a savršen za sve svečane prilike
Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom.

POSNE ČOKOLADNE KUGLICE SA MALINOM Brzi slatkiši kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena
Prave se lako, a nestanu sa stola čim se postave.

KOLAČ SA ORASIMA NA VODI Jeftin desert skupog ukusa za dane strogog posta
Pravi se lako, a savršenog ukusa.

BAKLAVA SA PISTAĆIMA IZ BAKINE KUHINJE Jedini recept koji trebate da znate, biće nikad sočnija
Pravi se lako, a pojede brzo.

POSNE KEKS KUGLICE Prave se lako, a smažu brzo, najbolje odmah stavite duplu meru
Savršeni za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.
Komentari (0)