POSNE KARAMELE Tope se u ustima, a prave se brzo i lako
Gotove su začas a nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 2 šolje šećera
- 1/4 šolje smeđeg šećera
- 3/4 šolje meda
- 3/4 šolje margarina
- 2 šolje biljne slatke pavlake
- 1 kafena kašičica ekstrakta vanile
- 1 kafena kašičica soli
Priprema
Pomešajte šećere, med, margarin, biljnu slatku pavlaku i so. Šerpu stavite na šporet i kuvajte na umerenoj temperaturi. Kad krene da vri, lagano dodajte ostatak slatke pavlake, uz neprestano mešanje. Kuvajte otprilike 30 do 40 minuta, ili dok smesa ne krene da se zgušnjava. Skinite sa šporeta, dodajte vanilin ekstrakt i prebacite u kalup ili pleh, obložen pek papirom. Ostavite u frižideru par sati, da se ohlade i stegnu. Secite na kocke i služite. Bon appetit!
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM BUDI NOSTALGIJU A vole ga svi od 7 do 107 godina
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
BEZE TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Zbog nje se krši svaka dijeta
Kremasta i lagana, uzećete parče više.
KOLAČ MEDENO SRCE SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Gotov očas posla, a miluje nepca
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
ORASNICE IZ BAKINE SVESKE ZA NAJLEPŠU SLAVU Klasik koji nikada ne izlazi iz mode
I dupla mera će biti malo.
PESAK TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Kremasta poslastica ukusa kao da ste pravili satima
Pravi se maltene sama, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)