POSNE KARAMELE Tope se u ustima, a prave se brzo i lako

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Gotove su začas a nestaće sa stola odmah.

posne karamele
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 šolje šećera
  • 1/4 šolje smeđeg šećera
  • 3/4 šolje meda
  • 3/4 šolje margarina
  • 2 šolje biljne slatke pavlake
  • 1 kafena kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kafena kašičica soli

Priprema

Pomešajte šećere, med, margarin, biljnu slatku pavlaku i so. Šerpu stavite na šporet i kuvajte na umerenoj temperaturi. Kad krene da vri, lagano dodajte ostatak slatke pavlake, uz neprestano mešanje. Kuvajte otprilike 30 do 40 minuta, ili dok smesa ne krene da se zgušnjava. Skinite sa šporeta, dodajte vanilin ekstrakt i prebacite u kalup ili pleh, obložen pek papirom. Ostavite u frižideru par sati, da se ohlade i stegnu. Secite na kocke i služite. Bon appetit!

 

Komentari (0)

Loading