POSNE KARAMELE Tope se u ustima, a prave se brzo i lako
Gotove su začas a nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 2 šolje šećera
- 1/4 šolje smeđeg šećera
- 3/4 šolje meda
- 3/4 šolje margarina
- 2 šolje biljne slatke pavlake
- 1 kafena kašičica ekstrakta vanile
- 1 kafena kašičica soli
Priprema
Pomešajte šećere, med, margarin, biljnu slatku pavlaku i so. Šerpu stavite na šporet i kuvajte na umerenoj temperaturi. Kad krene da vri, lagano dodajte ostatak slatke pavlake, uz neprestano mešanje. Kuvajte otprilike 30 do 40 minuta, ili dok smesa ne krene da se zgušnjava. Skinite sa šporeta, dodajte vanilin ekstrakt i prebacite u kalup ili pleh, obložen pek papirom. Ostavite u frižideru par sati, da se ohlade i stegnu. Secite na kocke i služite. Bon appetit!
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
Komentari (0)