PRINCES KROFNE Starinski slatkiš koji sa godinama samo dobija na popularnosti, otopićete se od miline
Kremaste i mekane, tope se u ustima.
Potrebno je
Za testo:
- 3 šoljice (od crne kafe) vode
- 2 šoljice (od crne kafe) ulja
- mrvica soli
- 3 šoljice (od crne kafe) brašna
- 4 jaja
Za fil:
- 6 jaja
- 14 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 1 l mleka
- 2 vanil šećera
Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U šerpu sipajte vodu,ulje i so pa kuvajte da provri i sastojci se sjedine. Onda skinite sa ringle i dodajte brašno. Promešajte i ostavite da se prohladi. Prohlađenoj smesi dodajte jaja i promešajte. Pleh obložite papirom za pečenje. Vadite kašikom loptice testa i ređajte u pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, dok ne porumene. Zasebno jaja umutite sa šećerom pa dodajte brašno. Deo mleko uzmite za razmućivanje smese a u ostatak dodajte vanilin šećer pa ga skuvajte. Proključalom mleku dodajte umućena jaja pa ukuvajte. Pustite da se fil prohladi pa ga umutite mikserom, da postane kremast. Gotove krofne presecite na pola pa punite filom. Na kraju ih pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
PROFITEROLE Slične kao princes krofne a opet posebne, sa sočnim filom i vazdušastim testom
Neodoljive krofnice sa čokoladnim prelivom raspametiće i one izbirljive.
DOMAĆE PRINCES KROFNE Po starom baka Desinom receptu, biće vazdušaste i mekane kao duša
Idealne za sve svečane prilike, ali i slavsku trpezu.
DRAGICA NAM JE DALA RECEPT ZA NAJMEKŠE PRINCES KROFNE Zamirisaće cela kuća
Napravite ovaj starinski slatkiš po receptu Dragice Marković iz Jasenice kod Valjeva
PROFITEROLE Francuske princes krofne koje se tope u ustima, za gurmane i one izbirljive
Fenomanalan desert za sve prilike koji pomera granice dobrog ukusa.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)