PRINCES KROFNE Starinski slatkiš koji sa godinama samo dobija na popularnosti, otopićete se od miline
Kremaste i mekane, tope se u ustima.
Potrebno je
Za testo:
- 3 šoljice (od crne kafe) vode
- 2 šoljice (od crne kafe) ulja
- mrvica soli
- 3 šoljice (od crne kafe) brašna
- 4 jaja
Za fil:
- 6 jaja
- 14 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 1 l mleka
- 2 vanil šećera
Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U šerpu sipajte vodu,ulje i so pa kuvajte da provri i sastojci se sjedine. Onda skinite sa ringle i dodajte brašno. Promešajte i ostavite da se prohladi. Prohlađenoj smesi dodajte jaja i promešajte. Pleh obložite papirom za pečenje. Vadite kašikom loptice testa i ređajte u pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, dok ne porumene. Zasebno jaja umutite sa šećerom pa dodajte brašno. Deo mleko uzmite za razmućivanje smese a u ostatak dodajte vanilin šećer pa ga skuvajte. Proključalom mleku dodajte umućena jaja pa ukuvajte. Pustite da se fil prohladi pa ga umutite mikserom, da postane kremast. Gotove krofne presecite na pola pa punite filom. Na kraju ih pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
PRINCES KROFNE IZ BAKINE KUHINJE Kremaste i vazdušaste a mekane kao duša
Savršen slatkiš za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ili svečanu trpezu.
ČAROBNE PRINCES KROFNE Fenomenalne i slatke, nestaće sa stola odmah
Ova fenomenalna starinska poslastica vremenom samo dobija na svojoj populernosti. Postoje različiti recepti a mi vam donosimo ovaj klasični. Probajte i uverite se koliko su dobre.
PRINCES KROFNE Istopićete se od miline i slatkoće
Isprobajte ovaj jednostavni recept za princes krofne. Svaki novi zalogaj je sve bolji.
NEODOLJIVE PRINCES KROFNE Spremaju se u tiganju i gotove su za deset minuta
Verovali ili ne princes krofne mogu se spremiti čak i u tiganju. Ukus će im biti savršen, a kako za fil ne koristimo puding, podsetiće vas na detinjstvo i topiće vam se u ustima.
MANASTIRSKI KOLAČ Jeftin desert skupog ukusa idealan za dane strogog posta
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah.
ŠAH TORTA Starinska poslastica za sva vremena i prilike, a zbog izgleda će je obožavati najmlađi
Nekada je bila neizostavni deo svake svečanosti, a danas je zaboravljena.
SLADOLED TORTA SA JAGODAMA Fenomenalna poslastica koja miriše na ljubav
Poslastica idealna za tople dane nikoga neće ostaviti ravnodušnim, najbolje odmah stavite duplu meru.
ČUPAVCI NA VODI Nedoljivi desert za dane strogog posta koji nimalo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasične čupavce, ove ćete obožavati.
FRANCUSKA KREMPITA Ako volite klasičnu, ovu ćete obožavati, mekana kao duša
Drugačija i preukusna, oduševićete i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)