PRINCES KROFNE Starinski slatkiš koji sa godinama samo dobija na popularnosti, otopićete se od miline

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Kremaste i mekane, tope se u ustima.

princes krofne
Shutterstock

Potrebno je

Za testo:

  • 3 šoljice (od crne kafe) vode
  • 2 šoljice (od crne kafe) ulja
  • mrvica soli
  • 3 šoljice (od crne kafe) brašna
  • 4 jaja

Za fil:

  • 6 jaja
  • 14 kašika šećera
  • 8 kašika brašna
  • 1 l mleka
  • 2 vanil šećera

Za posipanje:

  • šećer u prahu

Priprema

Rernu zagrejte na 220 stepeni. U šerpu sipajte vodu,ulje i so pa kuvajte da provri i sastojci se sjedine. Onda skinite sa ringle i dodajte brašno. Promešajte i ostavite da se prohladi. Prohlađenoj smesi dodajte jaja i promešajte. Pleh obložite papirom za pečenje. Vadite kašikom loptice testa i ređajte u pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, dok ne porumene. Zasebno jaja umutite sa šećerom pa dodajte brašno. Deo mleko uzmite za razmućivanje smese a u  ostatak dodajte vanilin šećer pa ga skuvajte. Proključalom mleku dodajte umućena jaja pa ukuvajte. Pustite da se fil prohladi pa ga umutite mikserom, da postane kremast. Gotove krofne presecite na pola pa punite filom. Na kraju ih pospite šećerom u prahu. Prijatno!
 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading