PRINCES KROFNE Starinski slatkiš koji sa godinama samo dobija na popularnosti, otopićete se od miline
Kremaste i mekane, tope se u ustima.
Potrebno je
Za testo:
- 3 šoljice (od crne kafe) vode
- 2 šoljice (od crne kafe) ulja
- mrvica soli
- 3 šoljice (od crne kafe) brašna
- 4 jaja
Za fil:
- 6 jaja
- 14 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 1 l mleka
- 2 vanil šećera
Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U šerpu sipajte vodu,ulje i so pa kuvajte da provri i sastojci se sjedine. Onda skinite sa ringle i dodajte brašno. Promešajte i ostavite da se prohladi. Prohlađenoj smesi dodajte jaja i promešajte. Pleh obložite papirom za pečenje. Vadite kašikom loptice testa i ređajte u pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, dok ne porumene. Zasebno jaja umutite sa šećerom pa dodajte brašno. Deo mleko uzmite za razmućivanje smese a u ostatak dodajte vanilin šećer pa ga skuvajte. Proključalom mleku dodajte umućena jaja pa ukuvajte. Pustite da se fil prohladi pa ga umutite mikserom, da postane kremast. Gotove krofne presecite na pola pa punite filom. Na kraju ih pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
BABA DESINE PRINCES KROFNE MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovako kremaste i mekane niste jeli
Najbolje stavite odmah duplu meru.
PRINCES KROFNE Jednostavne, hrskave, kremaste i savršene, a zamiriše cela kuća
Nestaće sa stola čim se postave.
NEODOLJIVE PRINCES KROFNE Spremaju se u tiganju i gotove su za 10 minuta
Verovali ili ne princes krofne mogu se spremiti čak i u tiganju. Ukus će im biti savršen, a kako za fil ne koristimo puding, podsetiće vas na detinjstvo i topiće vam se u ustima.
PROFITEROLE Slane sa ruskom salatom ili slatke sa kremom, na vama je da izaberete
Sam naziv „profiterole“ upotrebljen prvi put je upotrebljen 1604. Najčešće se prave sa ruskom salatom u slanoj varijanti, odnosno kremom od vanile u slatkoj, pa se posipaju šećerom u prahu, tj. čokoladnim prelivom. Podsećaju na naše princes krofne, a mogu da se prave i kao duguljaste, pa da dobijete eklere.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)