HARISOV RECEPT ZA SOČAN TIRAMISU Ko ga proba uvek mu se vraća, oduševiće i one izbirljive
Pevač, kompozitor i tekstopisac Haris Džinović svojim moćnim vokalom odavno je osvojio publiku u zemlji i inostranstvu, koja na koncertima uglas s njim peva njegove najveće hitove. Otac Đine i Kana, po sopstvenom priznanju, jako voli da kuva i odlično se snalazi u kuhinji. Kao voditelj emisije o kuvanju, imao je prilike da pokaže svoj nesporni talenat gledaocima kraj malih ekrana, ali i svojim gostima, od kojih je dobio brojne komplimente. Jedno od njegovih specijaliteta je i ovaj sočni tiramisu, koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
![tiramisu](/data/images/2024-02-19/77725_tiramisu_f.jpg?timestamp=1708297200)
Potrebno je
- 500 g sira maskarpone
- 5 i po kašika šećera
- 6 svežih domaćih jaja
- 3 pakovanja piškota
- 6 kašika marsale
- 6 šoljica kafe (mera šoljica za italijanski espreso)
- 3 kašike kakaoa
Priprema:
Mikserom penasto umutite žumanca sa četiri kašike šećera dok skroz ne pobele. Dodajte i malo vanile, centimetar iz unutrašnjosti štapića, za puniji ukus. Sjedinite mikserom maskarpone sa žumancima da dobijete glatku smesu bez grudvica. U zasebnoj posudi ulupajte belanca u čvrst šam, dodajte im kašiku i po šećera i mutite dok masa ne postane čvrsta. Smesi sa žumancima postepeno dodajte umućena belanca tako što ćete dodavati postepeno belanca i mešajte kašikom odozdo nagore kao da prevrćete testo. Na dno posude ređajte natopljene piškote, onda žuti krem, zatim uzmite cediljku i u nju sipajte kakao, pa posipajte preko. Prekrijte kolač plastičnom folijom i ostavite ga u frižideru preko noći. Služite tek sutradan.
Možda vas zanima:
![tiramisu sa jagodama](/data/images/2024-01-09/73376_shutterstock-2142439181_f.jpg)
TIRAMISU SA JAGODAMA Nepečena letnja poslastica gotova za tren oka, a kremasta i lagana
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa jagodama ćete praviti stalno.
![rafaelo tiramisu](/data/images/2024-06-11/90476_kokos-tiramisu_f.jpg)
RAFAELO TIRAMISU MEKAN KAO DUŠA Miriše na kokos i more, a nestane sa stola u trenu
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa kokosom ćete da obožavate.
![tiramisu u čaši](/data/images/2024-05-29/89104_shutterstock-1484936696_f.jpg)
TIRAMISU U ČAŠI ZA PRAVO ZADOVOLJSTVO Gotov za 15 minuta, a idealan za iznenadne goste
Neodoljivi kolač na malo drugaliji način, za sve ljubitelje kafe.
![tiramisu](/data/images/2024-05-20/88177_tiramisu-1_f.jpg)
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
![anđeoski kolač](/data/images/2024-07-24/95191_shutterstock-200615996_f.jpg)
ANĐEOSKI KOLAČ Vazdušasti desert mekan kao duša koji se uklapa u svaku dijetu
Lagan i vazdušast američki kolač napravićete lako a uzećete parče više.
![ratluk od jagoda](/data/images/2024-07-23/95096_shutterstock-628760258_f.jpg)
RATLUK OD JAGODA Ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, a mekan kao duša
Starinski slatkiš možete da napravite i kod svoje kuće, priprema nije komplikovana, a osvaja ukusom.
![sladoled od pomorandže](/data/images/2024-07-24/95169_shutterstock-1392703688_f.jpg)
POSNI SLADOLED OD POMORANDŽE Gotov začas, a pravi raj za sladokusce, pravićete stalno
Ako volite sladoled možete lako sami da ga napravite kod kuće.
![sufle od malina](/data/images/2024-07-23/95090_shutterstock-216872185_f.jpg)
LETNJI SUFLE Maline i kupine mu daju poseban šmek, a uspeće i potpunim početnicima
Mekan, ukusan i sladak, nestaće sa stola u roku od odmah.
![sladoled od banane](/data/images/2024-07-23/95052_shutterstock-1767638063_f.jpg)
DOMAĆI SLADOLED OD BANANE Uspeva svima, a topi se u ustima, pravo letnje osveženje
Gotov za 10 minuta, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)