HARISOV RECEPT ZA SOČAN TIRAMISU Ko ga proba uvek mu se vraća, oduševiće i one izbirljive
Pevač, kompozitor i tekstopisac Haris Džinović svojim moćnim vokalom odavno je osvojio publiku u zemlji i inostranstvu, koja na koncertima uglas s njim peva njegove najveće hitove. Otac Đine i Kana, po sopstvenom priznanju, jako voli da kuva i odlično se snalazi u kuhinji. Kao voditelj emisije o kuvanju, imao je prilike da pokaže svoj nesporni talenat gledaocima kraj malih ekrana, ali i svojim gostima, od kojih je dobio brojne komplimente. Jedno od njegovih specijaliteta je i ovaj sočni tiramisu, koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Potrebno je
- 500 g sira maskarpone
- 5 i po kašika šećera
- 6 svežih domaćih jaja
- 3 pakovanja piškota
- 6 kašika marsale
- 6 šoljica kafe (mera šoljica za italijanski espreso)
- 3 kašike kakaoa
Priprema:
Mikserom penasto umutite žumanca sa četiri kašike šećera dok skroz ne pobele. Dodajte i malo vanile, centimetar iz unutrašnjosti štapića, za puniji ukus. Sjedinite mikserom maskarpone sa žumancima da dobijete glatku smesu bez grudvica. U zasebnoj posudi ulupajte belanca u čvrst šam, dodajte im kašiku i po šećera i mutite dok masa ne postane čvrsta. Smesi sa žumancima postepeno dodajte umućena belanca tako što ćete dodavati postepeno belanca i mešajte kašikom odozdo nagore kao da prevrćete testo. Na dno posude ređajte natopljene piškote, onda žuti krem, zatim uzmite cediljku i u nju sipajte kakao, pa posipajte preko. Prekrijte kolač plastičnom folijom i ostavite ga u frižideru preko noći. Služite tek sutradan.
Možda vas zanima:
BRZI TIRAMISU Fenomenalni desert sa kafom gotov za 5 minuta, a budi sva čula
Gotov začas a zasladiće vam dušu i telo.
TIRAMISU U ČAŠI Italijanski desert sa kafom, gotov za 15 minuta a nestaće sa stola odmah
Fenomenalna poslastica, najbolje stavite odmah duplu meru.
TIRAMISU Savršen spoj kafe i slatkiša, mekan i kremast
Ako volite ukus kafe u kolačima, napravite ovaj savršen desert. Neodoljivo je kremast, stavite odmah duplu meru.
TIRAMISU BOMBICE Recept koji obožava 4 miliona domaćica, hit je na mrežama
Kolać bez pečenja.Pravi se brzo i lako. Shvatićete zašto je tako popularan.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)