ČOKOLADNA TORTA SA VIŠNJAMA Klasik bez premca, recept je proveren a ukus savršen
Fenomenalna poslastica kojoj višnje daju posebnu čar i prave balans sa slatkim ukusom, uzećete parče više.
Potrebno je
Za koru:
- 5 jaja
- 200 g šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
- 200 g putera
- 5 kašika brašna
- 0,5 kesice praška za pecivo
- 700 ml kompota od višanja
Za glazuru:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 400 ml pavlake za šlag
- 1 kašičica cimeta
Priprema:
Umutite žumanca i šećer. Dodajte čokoladu za kuvanje rastopljenu na pari i uz mućenje dodajte puter. Nakon što ste sastojke dobro umutili, dodajte brašno i prašak za pecivo koje ste prethodno izmešali. Sneg od belanaca dobro ručno umešajte u smesu i sve zajedno ravnomerno rasporedite u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje. Dodajte višnje koje ste prethodno izvadili i procedili iz kompota od višanja i stavite u pećnicu na 180°C i pecite 30-40 minuta. Sok iz kompota prelijte po izvađenoj pečenoj kori.
Glazura:
U pavlaci za šlag otopite kockice čokolade za kuvanje. Kada se čokolada otopi, dodajte mleveni cimet, promešajte i ovom glazurom zalijte biskvit. Nakon što ste tortu dobro ohladili, možete je servirati i dekorisati po želji.
IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
ŠARLOTA SA JAGODAMA Raskošna poslastica u savršenom kremasto-voćnom spoju, pravi raj za sladokusce
Raspametiće i one izbirljive.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
Komentari (0)