ČOKOLADNA TORTA SA VIŠNJAMA Klasik bez premca, recept je proveren a ukus savršen
Fenomenalna poslastica kojoj višnje daju posebnu čar i prave balans sa slatkim ukusom, uzećete parče više.
Potrebno je
Za koru:
- 5 jaja
- 200 g šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
- 200 g putera
- 5 kašika brašna
- 0,5 kesice praška za pecivo
- 700 ml kompota od višanja
Za glazuru:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 400 ml pavlake za šlag
- 1 kašičica cimeta
Priprema:
Umutite žumanca i šećer. Dodajte čokoladu za kuvanje rastopljenu na pari i uz mućenje dodajte puter. Nakon što ste sastojke dobro umutili, dodajte brašno i prašak za pecivo koje ste prethodno izmešali. Sneg od belanaca dobro ručno umešajte u smesu i sve zajedno ravnomerno rasporedite u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje. Dodajte višnje koje ste prethodno izvadili i procedili iz kompota od višanja i stavite u pećnicu na 180°C i pecite 30-40 minuta. Sok iz kompota prelijte po izvađenoj pečenoj kori.
Glazura:
U pavlaci za šlag otopite kockice čokolade za kuvanje. Kada se čokolada otopi, dodajte mleveni cimet, promešajte i ovom glazurom zalijte biskvit. Nakon što ste tortu dobro ohladili, možete je servirati i dekorisati po želji.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)