ČOKOLADNA TORTA SA VIŠNJAMA Klasik bez premca, recept je proveren a ukus savršen
Fenomenalna poslastica kojoj višnje daju posebnu čar i prave balans sa slatkim ukusom, uzećete parče više.
Potrebno je
Za koru:
- 5 jaja
- 200 g šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
- 200 g putera
- 5 kašika brašna
- 0,5 kesice praška za pecivo
- 700 ml kompota od višanja
Za glazuru:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 400 ml pavlake za šlag
- 1 kašičica cimeta
Priprema:
Umutite žumanca i šećer. Dodajte čokoladu za kuvanje rastopljenu na pari i uz mućenje dodajte puter. Nakon što ste sastojke dobro umutili, dodajte brašno i prašak za pecivo koje ste prethodno izmešali. Sneg od belanaca dobro ručno umešajte u smesu i sve zajedno ravnomerno rasporedite u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje. Dodajte višnje koje ste prethodno izvadili i procedili iz kompota od višanja i stavite u pećnicu na 180°C i pecite 30-40 minuta. Sok iz kompota prelijte po izvađenoj pečenoj kori.
Glazura:
U pavlaci za šlag otopite kockice čokolade za kuvanje. Kada se čokolada otopi, dodajte mleveni cimet, promešajte i ovom glazurom zalijte biskvit. Nakon što ste tortu dobro ohladili, možete je servirati i dekorisati po želji.
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
Komentari (0)