ČOKOLADNA TORTA SA VIŠNJAMA Klasik bez premca, recept je proveren a ukus savršen

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Fenomenalna poslastica kojoj višnje daju posebnu čar i prave balans sa slatkim ukusom, uzećete parče više.

čokoladna torta sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je
Za koru:

  • 5 jaja
  • 200 g šećera
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 200 g putera
  • 5 kašika brašna
  • 0,5 kesice praška za pecivo
  • 700 ml kompota od višanja

Za glazuru:

  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 400 ml pavlake za šlag
  • 1 kašičica cimeta

Priprema:
Umutite žumanca i šećer. Dodajte čokoladu za kuvanje rastopljenu na pari i uz mućenje dodajte puter. Nakon što ste sastojke dobro umutili, dodajte brašno i prašak za pecivo koje ste prethodno izmešali. Sneg od belanaca dobro ručno umešajte u smesu i sve zajedno ravnomerno rasporedite u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje. Dodajte višnje koje ste prethodno izvadili i procedili iz kompota od višanja i stavite u pećnicu na 180°C i pecite 30-40 minuta. Sok iz kompota prelijte po izvađenoj pečenoj kori.
Glazura:
U pavlaci za šlag otopite kockice čokolade za kuvanje. Kada se čokolada otopi, dodajte mleveni cimet, promešajte i ovom glazurom zalijte biskvit. Nakon što ste tortu dobro ohladili, možete je servirati i dekorisati po želji.

 

Komentari (0)

Loading