KOLAČ OD ĐUMBIRA Lagan i izdašan a neodoljivo ukusan
Svaki zalogaj je sve bolji, zamirisaće vam cela kuća.
Za koru
- 1/3 šoljice šećera
- 1/3 šoljice omekšalog putera
- 1 kašika meda
- 1 jaje
- jedna i po šoljica brašna
- 2 kašičice đumbira u prahu
- pola kašičice sode bikarbone
- četvrtina kašičice muskatnog oraha
- prstohvat soli
- malo mlevenog karanfilića
- 2/3 šoljice nemasnog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Za krem
- pola šoljice nemasnog krem sira
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- prstohvat soli
- jedna šolja i 3/4 šećera u prahu
- 1 kašičica soka od limuna
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi puter umutite sa šećerom i, neprekidno muteći, dodajte med i jaje. Pomešajte sve navedene suve sastojke, pa u prethodno umućenu prvu smesu naizmenično dodajte kašiku po kašiku suvih sastojaka i pomalo mleka. Sjedinite dobro smesu pa na kraju dodajte vanilin ekstrakt. Papirom za pečenje obložite manji pleh, pa u njega izručite smesu. Pecite kolač 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno umutite krem sir, vanilin ekstrakt, so, šećer i limunov sok. Drvenom čačkalicom proverite da li je kolač gotov, ako je suva, jeste. Prohlađen kolač secite na kocke i služite uz kašiku krema od sira. Bon appetit!
BEZE TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Zbog nje se krši svaka dijeta
Kremasta i lagana, uzećete parče više.
KOLAČ MEDENO SRCE SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Gotov očas posla, a miluje nepca
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
ORASNICE IZ BAKINE SVESKE ZA NAJLEPŠU SLAVU Klasik koji nikada ne izlazi iz mode
I dupla mera će biti malo.
PESAK TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Kremasta poslastica ukusa kao da ste pravili satima
Pravi se maltene sama, a osvaja na prvi zalogaj.
OBLANDA SA SMOKVAMA BUDI NOSTALGIJU Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Komentari (0)