KOLAČ OD ĐUMBIRA Lagan i izdašan a neodoljivo ukusan
Svaki zalogaj je sve bolji, zamirisaće vam cela kuća.
Za koru
- 1/3 šoljice šećera
- 1/3 šoljice omekšalog putera
- 1 kašika meda
- 1 jaje
- jedna i po šoljica brašna
- 2 kašičice đumbira u prahu
- pola kašičice sode bikarbone
- četvrtina kašičice muskatnog oraha
- prstohvat soli
- malo mlevenog karanfilića
- 2/3 šoljice nemasnog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Za krem
- pola šoljice nemasnog krem sira
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- prstohvat soli
- jedna šolja i 3/4 šećera u prahu
- 1 kašičica soka od limuna
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi puter umutite sa šećerom i, neprekidno muteći, dodajte med i jaje. Pomešajte sve navedene suve sastojke, pa u prethodno umućenu prvu smesu naizmenično dodajte kašiku po kašiku suvih sastojaka i pomalo mleka. Sjedinite dobro smesu pa na kraju dodajte vanilin ekstrakt. Papirom za pečenje obložite manji pleh, pa u njega izručite smesu. Pecite kolač 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno umutite krem sir, vanilin ekstrakt, so, šećer i limunov sok. Drvenom čačkalicom proverite da li je kolač gotov, ako je suva, jeste. Prohlađen kolač secite na kocke i služite uz kašiku krema od sira. Bon appetit!
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
Komentari (0)