TART SA JAGODAMA I MASKARPONE SIROM Sve što vam treba za savršen dan, nek zamiriše cela kuća
Sočan kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je
- 220 g brašna
- 50 g šećera
- 1 prstohvat soli
- 130 g maslaca
- 1 jaje
- korica limuna
Za krem od sira:
- 2 žumanca
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 kašičica arome vanile
- 8 kašika šećera u prahu
- 300 grama maskarpone sira
- 2 kašike jogurta
- 180 ml slatke pavlake
- 600 g jagoda
- 1 kašika šećera
- sok od jednog limuna
Priprema:
Umutite sastojke za testo i stavite testo da odstoji u frižideru pola sata. Rubovi testa moraju biti visoki 2-3 cm. Testo izbockajte viljuškom i pecite u rerni na 180 Celzijusa oko 25 minuta. Presecite jagode napola, pospite ih šećerom i limunovim sokom, te promešajte i ostavite 30 minuta da odstoji na sobnoj temperaturi. Žumanca promešajte s vanilin šećerom, aromom vanile i dve kašike šećera u prahu, te mutite da dobijete svetlu kremu, a onda dodajte maskarpone sir, jogurt i preostali šećer u prahu i slatku pavlaku. Ohlađeno testo napunite kremom. Jagode poslažite kružno po vrhu i ukrasite listićima bosiljka.
ČUPAVCI NA VODI Nedoljivi desert za dane strogog posta koji nimalo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasične čupavce, ove ćete obožavati.
FRANCUSKA KREMPITA Ako volite klasičnu, ovu ćete obožavati, mekana kao duša
Drugačija i preukusna, oduševićete i one koji ne vole slatko.
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
POSLASTICE ZA USKRS Ukusa koji se pamti i raskošnog izgleda, za pravo uživanje
Saher torta, kolač sa orahom, ruske šubare ili baklava, otopićete se od miline.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)