TURSKI KOLAČ SA KAFOM Fenomenalna poslastica koja obara s nogu, a uspeće i potpunim početnicima

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Sočni kolač nestaće sa stola odmah.

kolač sa kafom
Shutterstock

Potrebno je

Biskvit:

  • 4 jajeta
  • 1 šolja (150 ml) šećera
  • 1 šolja ulja
  • 1 šolja kafe sa mlekom
  • 25 g kakaa
  • 2 šolje brašna
  • 1 prašak za pecivo

Krema:

  • 500 ml mleka
  • 5 kašika šećera
  • 2 kašike gustina
  • 1 kašika kakaa
  • 80 g čokolade za kuvanje

za dekorisanje:

  • bela čokolada

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Jaja i šećer umutite pa dodajte kafu sa mlekom, ulje i kakao. Dodajte brašno izmešano sa praškom za pecivo. Preručite u pleh polovinu smese, premažite puterom i pospite brašnom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U šerpici skuvajte mleko, gustin i šećer, uz neprestano mešanje. Dodajte kakao i čokoladu. Ostavite gotov krem da se prohladi pa je sipajte preko zapečenog biskvita. Preko sipajte ostalu polovinu smese. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se kolač prohladi. Dekorišite rendanom belom čokoladom pa secite i služite. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading