TURSKI KOLAČ SA KAFOM Fenomenalna poslastica koja obara s nogu, a uspeće i potpunim početnicima
Sočni kolač nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
Biskvit:
- 4 jajeta
- 1 šolja (150 ml) šećera
- 1 šolja ulja
- 1 šolja kafe sa mlekom
- 25 g kakaa
- 2 šolje brašna
- 1 prašak za pecivo
Krema:
- 500 ml mleka
- 5 kašika šećera
- 2 kašike gustina
- 1 kašika kakaa
- 80 g čokolade za kuvanje
za dekorisanje:
- bela čokolada
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Jaja i šećer umutite pa dodajte kafu sa mlekom, ulje i kakao. Dodajte brašno izmešano sa praškom za pecivo. Preručite u pleh polovinu smese, premažite puterom i pospite brašnom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U šerpici skuvajte mleko, gustin i šećer, uz neprestano mešanje. Dodajte kakao i čokoladu. Ostavite gotov krem da se prohladi pa je sipajte preko zapečenog biskvita. Preko sipajte ostalu polovinu smese. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se kolač prohladi. Dekorišite rendanom belom čokoladom pa secite i služite. Bon appetit!
ČUPAVCI NA VODI Nedoljivi desert za dane strogog posta koji nimalo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasične čupavce, ove ćete obožavati.
FRANCUSKA KREMPITA Ako volite klasičnu, ovu ćete obožavati, mekana kao duša
Drugačija i preukusna, oduševićete i one koji ne vole slatko.
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
POSLASTICE ZA USKRS Ukusa koji se pamti i raskošnog izgleda, za pravo uživanje
Saher torta, kolač sa orahom, ruske šubare ili baklava, otopićete se od miline.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)