TURSKI KOLAČ SA KAFOM Fenomenalna poslastica koja obara s nogu, a uspeće i potpunim početnicima
Sočni kolač nestaće sa stola odmah.

Potrebno je
Možda vas zanima:

POSNI TIRAMISU Specijalitet italijanske kuhinje koji se topi u ustima
Ako volite kafu, ovaj kolač ćete obožavati.

ITALIJANSKI KOLAČ SA KAFOM Savršen spoj deserta i omiljenog napitka, a nije tiramisu
Neodoljiv i kremast, bićete oduševljeni.

KAPUĆINO KOLAČ Savršen spoj slatkiša i omiljenog napitka, poćiće vam voda na usta
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

MOKA KOCKE Desert sa kafom koji se topi u ustima, a savršeno ide uz omiljeni napitak
Neodoljivi slatkiš raspametiće i one izbirljive.
Biskvit:
- 4 jajeta
- 1 šolja (150 ml) šećera
- 1 šolja ulja
- 1 šolja kafe sa mlekom
- 25 g kakaa
- 2 šolje brašna
- 1 prašak za pecivo
Krema:
- 500 ml mleka
- 5 kašika šećera
- 2 kašike gustina
- 1 kašika kakaa
- 80 g čokolade za kuvanje
za dekorisanje:
- bela čokolada
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Jaja i šećer umutite pa dodajte kafu sa mlekom, ulje i kakao. Dodajte brašno izmešano sa praškom za pecivo. Preručite u pleh polovinu smese, premažite puterom i pospite brašnom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U šerpici skuvajte mleko, gustin i šećer, uz neprestano mešanje. Dodajte kakao i čokoladu. Ostavite gotov krem da se prohladi pa je sipajte preko zapečenog biskvita. Preko sipajte ostalu polovinu smese. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se kolač prohladi. Dekorišite rendanom belom čokoladom pa secite i služite. Bon appetit!

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema ko će mu odoleti, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.

OČARAVAJUĆI EKLERI SA KAFOM Super idu uz omiljeni napitak, a nikad kremastiji
Mirisni i savršeni, bićete oduševljeni.

CVETIĆI VANILICE Mirisni sitni kolači koje će gosti odmah razgrabiti
Sočni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.

OČARAVAJUĆI ČOKOLADNI BRAUNI Originalni američki recept za omiljeni kolač
Sladak i fenomenalan, za prave ljubitelje čokolade.

PRINCES KROFNE SA VIŠNJAMA Klasik koji ne izlazi iz mode u sočnom spoju sa voćem
Vazdušaste i mekane, savršene za proleće.
Komentari (0)