STARINSKE KIFLICE SA DŽEMOM IZ BAKINE KUHINJE Bude nostalgiju na neka prošla vremena, a uspeće svima

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

kiflice
Printscreen/Instagram

Potrebno je

  • 100 ml vode
  • 300 ml mleka
  • 20 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 2 jaja + žumance
  • malo asoli
  • 30 ml. ulja maslinovog
  • korica limuna
  • 800 gr brašna
  • džem po želji
     

Priprema:

Rernu zagrejte na 210 stepeni. Izmrvite kvasac u mlakoj vodi. Onda dodajte šećer, jaja, mlako mleko, ulje, limunovu koricu, brašno i so. Zamesite glatko testo. Pokrijte i ostavite pola sata. Isecite na komadiće, pa svaki obradite rukom i pokrijte krpom i folijom. Ostavite tako 10 minuta. Razvijte oklagijom u dužinu i širinu pa stavite na dno punu kašičicu džema. Ponavljajte postupak. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pokrijte 15 minuta, pa premažite žumancetom. Pecite kiflice oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 210 stepeni. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading