RENDANI KOLAČ SA RIBIZLAMA BOLJI OD KLASIČNOG Mekan kao duša i sočan, a miriše na nedelju

Ivana Pavlović

09:30

Slatki kutak 0

Fenomenalni desert za prave sladokusce.

rendani kolač sa ribizlama
Shutterstock

Potrebno je
Za biskvit:

  • 200 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 150 g šećera
  • 2 jaja
  • 100 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica vanilin šećera

Za posip:

  • 100 g brašna
  • 75 g putera (hladnog, isečenog na kockice)
  • 50 g šećera

Za nadev:

  • 300 g ribizli 
  • 2 kašike šećera

Priprema:
U velikoj posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo. U drugoj posudi pomešajte šećer, jaja, mleko, ulje i vanilin šećer. Umutite dobro dok ne postane homogena smesa. Dodajte mokre sastojke suvim sastojcima i mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Sipajte smesu u pripremljeni kalup za pečenje i ravnomerno je rasporedite.
U posudu stavite brašno, puter i šećer. Prstima utrljajte puter u brašno i šećer dok ne dobijete smesu nalik na krupne mrvice. Ribizle pomešajte sa šećerom i ravnomerno ih rasporedite preko smese za biskvit. Preko ribizli pospite mrvice od putera. Pecite u zagrejanoj rerni oko 40-45 minuta, ili dok čačkalica ubodena u sredinu kolača ne izađe čista.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading