RENDANI KOLAČ SA RIBIZLAMA BOLJI OD KLASIČNOG Mekan kao duša i sočan, a miriše na nedelju
Fenomenalni desert za prave sladokusce.
Potrebno je
Za biskvit:
- 200 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 150 g šećera
- 2 jaja
- 100 ml mleka
- 100 ml ulja
- 1 kašičica vanilin šećera
Za posip:
- 100 g brašna
- 75 g putera (hladnog, isečenog na kockice)
- 50 g šećera
Za nadev:
- 300 g ribizli
- 2 kašike šećera
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo. U drugoj posudi pomešajte šećer, jaja, mleko, ulje i vanilin šećer. Umutite dobro dok ne postane homogena smesa. Dodajte mokre sastojke suvim sastojcima i mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Sipajte smesu u pripremljeni kalup za pečenje i ravnomerno je rasporedite.
U posudu stavite brašno, puter i šećer. Prstima utrljajte puter u brašno i šećer dok ne dobijete smesu nalik na krupne mrvice. Ribizle pomešajte sa šećerom i ravnomerno ih rasporedite preko smese za biskvit. Preko ribizli pospite mrvice od putera. Pecite u zagrejanoj rerni oko 40-45 minuta, ili dok čačkalica ubodena u sredinu kolača ne izađe čista.
Možda vas zanima:
ŽUTO CRNA OBLANDA BOLJA OD KLASIČNE Kolač za sve prilike koji uspeva BAŠ svima
Brzi kolač za prave sladokusce.
GALETE SA CIMETOM Starinski slatkiš na drugačiji način, a mekan kao pamuk
Fenomenalne i slatke, najbolje stavite odmah duplu meru.
BRAUNI SA JABUKAMA Sočni desert na zdraviji način, a mekan kao pamuk
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa jabukama ćete obožavati.
PORTOKALOPITA Grčka poslastica sa pomorandžom, kao stvorena za početak jeseni
Fenomenalna jesenja poslastica oduševiće sve sladokusce.
ŽUTO CRNA OBLANDA BOLJA OD KLASIČNE Kolač za sve prilike koji uspeva BAŠ svima
Brzi kolač za prave sladokusce.
GALETE SA CIMETOM Starinski slatkiš na drugačiji način, a mekan kao pamuk
Fenomenalne i slatke, najbolje stavite odmah duplu meru.
KEKS TORTA SA POMORANDŽOM Najlepša jesenja poslastica koja se ne peče, a popravlja dan u trenu
Fenomenalna i neodoljiva, nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
BRAUNI SA JABUKAMA Sočni desert na zdraviji način, a mekan kao pamuk
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa jabukama ćete obožavati.
NEODOLJIVA ŠAMPITA Starinski, kremasti kolač koji se ne odbija, za sve važne prilike
Ako volite kremaste i mekane deserte, šampitu ćete obožavati.
Komentari (0)